Sushikakku

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Ninna Lindström

Ei rullailua, käärimistä ja löysäksi jääneitä makirullia! Nyt oikaistaan herkullisesti ja valmistetaan sushit muhkean kakun muotoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
45 min
Keskivaikea

Sushikakku

Ainesosat

Vaiheet

  1. Mittaa riisi kulhoon ja valuta päälle vettä. Huuhdo riisiä vedessä. Vaihda huuhteluvesi muutamaan kertaan.
  2. Valuta riisi kuivaksi siivilässä ja kaada kattilaan. Lisää keittovesi ja kuumenna kiehuvaksi. Käännä lieden teho pienemmälle ja anna riisin hautua sekoittamatta ja kantta nostamatta noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna hautua kannella peitettynä vielä toiset 10 minuuttia.
  3. Kaada riisi laakealle vadille. Jäähdyttele käännellen riisiä varovasti puisella lastalla. Valuta ja sekoittele sushietikka riisiin.
  4. Viipaloi lohi. Sulata katkaravut. Viipaloi avokado ja valuta sen pinnalle limetin mehua tummumisen estämiseksi. Hienonna kevätsipulin varret.
  5. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20–22 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat rypsiöljytilkalla. Taputtele riisi tiiviisti vuokaan.
  6. Avaa irtopohjavuoan reuna ja nosta sushikakku tarjoilulautaselle. Levitä kakun pinnalle hieman wasabia. Koristele kakku reilusti lohella, katkaravuilla, avokadolla, mädillä, hienonnetulla kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
  7. Tarjoa kakun soijakastikkeen ja garin kanssa.