Pekoni-pinaattileipäpaistos

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Aamulla ei ole kiire mihinkään, kun uunissa paistuu leipävuoka.
Ohje Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä

Pekonilla, pinaatilla ja juustolla höystetty leipäpaistos on herkullinen brunssi- tai aamiaisruoka. Mikä parasta, sen voi koota jo illalla ja paistaa aamulla rapeapintaiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
40 min
Helppo

Pekoni-pinaattileipäpaistos

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele pekoni ja huuhdo ja valuta pinaatti.
  2. Laita pekoni paistinpannulle ja kuumenna pannu, Ruskista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi. Nosta pekoni talouspaperin päälle ja anna rasvan valua paperiin.
  3. Kuullota sipulia ja valkosipulia muutaman minuutin ajan tilkassa öljyä. Lisää pinaatti ja jatka paistamista, kunnes pinaatti kutistuu
  4. Kuutioi leipä. Raasta juustot.
  5. Kokoa paistos voideltuun uunivuokaan latomalla leipäkuutioita, pekonia, pinaattipaistosta ja juustoraasteita kerroksittain. Sekoita munamaidon aineet keskenään. Kaada munamaito leipävuokaan ja anna imeytyä ainakin puoli tuntia tai seuraavaan päivään.
  6. Paista vuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta ruskistunut.