11:20 | 15.3.2016
Laku-valkosuklaapalat
Lakritsibuumi toi tuttuihin leivonnaisiin uutta makua.
Mokkapalojen manttelinperijä maistuu lakulle ja valkosuklaalle. Leikkaa peltileivonnaiset jälkkäripöytään pieniksi suupaloiksi ja laita ottimiksi cocktail-tikkuja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 pellillinen
40 min
Keskivaikea
Laku-valkosuklaapalat
Ainesosat
Vaiheet
- Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen voisulan ja maidon kanssa.
- Kaada ja levitä taikina leivinpaperoidulle, reunalliselle uunipellille.
- Paista kakkulevyä 200-asteisen uunin keskitasossa 15 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.
- Paloittele lakritsitoffee kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes karkit sulavat kermaan. Keitä vielä 2 minuuttia ja jäähdytä kastike jääkaappikylmäksi.
- Sulata valkosuklaa. Kaada suklaasula tuorejuuston joukkoon samalla vatkaten. Sekoita kuorrutukseen myös tomusokeri, raastettu sitruunan kuori ja sitruunan mehu.
- Levitä valkosuklaakuorrutus kakkulevylle. Kaada päälle lakritsikastikeraidat. Koristele levy lakukarkeilla ja leikkaa se paloiksi.