Peurapaistia ja omenamuhennosta

Käyttäjä22452_0 on lisännyt 32 reseptiä
Teksti Christina Aaltio kuva Sami Repo ohje Maija Manner Helsinki
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annos noin 4:lle

Peurapaistia ja omenamuhennosta

Ainesosat

Vaiheet

  1. Valmista marinadi. Leikkaa sipulit renkaiksi. Lisää viini, öljy ja mausteet.
  2. Marinoi paistia viileässä vuorokauden ajan. Kääntele lihaa liemessä aika ajoin.
  3. Ota liha marinadista (säästä marinadi). Pyyhi kuivaksi ja ruskista öljyssä, kuumassa padassa. Hiero pintaan mustapippuri ja suola. Lisää konjakki ja liekitä.
  4. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Laita omenat paistin ympärille, kaada päälle muutama desi marinadia.
  5. Kiedo harsokankaaseen mielellään tuoreita yrttejä, timjamia ja persiljaa. Sido nyytti tiukasti kiinni. Lisää kimppu pataan.
  6. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia. 
  7. Loppumarinadin voi keittää kokoon ja suurustaa kastikkeeksi. Lisäkkeeksi sopii juuresmuusi.