12:46 | 21.9.2017
Omenainen juustokakku
Kakku on ihana ja keveä ja siinä on ylellisen kinuskinen maku.
Juustokakun voi myös pakastaa. Ota se sulamaan vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua. Kakku ei kestä odotella pöydässä montaa tuntia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-10 palaa
45 min + 1 vrk
Helppo
Omenainen juustokakku
Ainesosat
Vaiheet
- Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murenna kaurakeksit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon voisula ja kaneli. Painele keksiseos vuoan pohjalle kakkupohjaksi.
- Valmista täyte. Kuori ja kuutioi omenat pieniksi paloiksi. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kiehauta 1 dl kermaa ja vatkaa se munavaahtoon. Lisää omenapalat ja saosta seos vesihauteessa koko ajan sekoitellen. Jäähdytä.
- Notkista tuorejuusto ja lisää sekaan kinuskikastike ja vaniljasokeri. Vaahdota loppu kerma ja nostele tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Koristele kakku kinuskikastikeraidoilla ja rouhituilla pekaanipähkinöillä.