
Padan voi valmistaa sekä liedellä että uunissa. Varaa hauduttamiseen runsaasti aikaa.
Hedelmäinen lammaspata
Ainekset
Työvaiheet
- Ota lampaanliha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruuanvalmistusta. Paloittele liha reiluiksi noin 5 x 5 senttimetrin kuutioiksi.
- Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa lohkoiksi.
- Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Halkaise chilit ja poista siemenet. Kuori ja viipaloi inkivääri ohuiksi lastuiksi.
- Ruskista lihat oliiviöljyssä valurautapannulla kolmessa erässä. Kumoa ne pataan. Huuhdo pannu paistokertojen välillä vedellä ja kaada liemi pataan.
- Ruskista lopuksi kasvikset. Kumoa ne pataan.
- Sekoita joukkoon inkivääri, etikka, fariinisokeri ja mausteet. Kumoa päälle tomaatit.
- Kuumenna ruoka kiehuvaksi ja alenna lieden lämpö pienelle. Hauduta lihaa kaksi tuntia kannen alla. Voit myös hauduttaa padan 150-asteisessa uunissa. Tarkista välillä nesteen määrä ja lisää tarvittaessa vettä.
- Lisää pataan taatelit, aprikoosit ja luumut. Jatka kypsennystä vielä tunti.
- Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia