Spelttiletut ja sitruunatahna

Marjaana - Kodin Kuvalehti on lisännyt 49 reseptiä
Spelttiletut ovat herkullinen viikonlopun aamiainen.
Resepti Kaisa Nieminen Kuva Arto Vuohelainen

Raikas sitruunatahna sopii myös kakkujen ja pikkuleipien täytteeksi. Tee se jo tarjoilua edeltävänä päivänä valmiiksi kylmään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
45 min
Helppo

Spelttiletut ja sitruunatahna

Ainesosat

Vaiheet

  1. Tee ensin sitruunatahna. Pese sitruuna hyvin, raasta ja puserra mehu.  Laita kattilaan sitruunamehu, sokerit, sitruunaraaste ja keltuaiset. Sekoita seosta koko ajan vispilällä, kunnes se kiehahtaa. Anna seoksen kiehua viitisen minuuttia.
  2. Lisää voi pieninä nokareina koko ajan vispilällä sekoittaen. Kaada kulhoon, peitä ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
  3. Tee lettutaikina. Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe ja suola kulhossa. Tee keskelle kolo. Sekoita toisessa kulhossa maito ja muna. Lisää ne jauhojen joukkoon.
  4. Anna taikinan levätä 10 minuuttia. Paista letut voissa lettupannulla kypsiksi.
  5. Sekoita vaniljasokeri jugurttiin. Tarjoa lämpimiä lettuja sitruunatahnan, jugurtin ja marjojen kanssa.

Vinkki!

Lettujen kanssa maistuvat myös hillot, hedelmät, kermavaahto, pähkinärouhe tai suolaiset täytteet.

Raikas sitruunatahna sopii myös kakkujen ja pikkuleipien täytteeksi. Tee se jo tarjoilua edeltävänä päivänä valmiiksi kylmään.