Marinoidut kasvikset ja siemennäkkäri

Käyttäjä9628 on lisännyt 837 reseptiä
Reseptit Kiia Renko Kuva Sami Repo

Marinoidut kasvikset säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helppo

Marinoidut kasvikset ja siemennäkkäri

Ainesosat

Vaiheet

Säilötyt munakoisot ja paprikat

  1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi.
  2. Leikkaa munakoiso reiluiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet.
  3. Laita vihannekset, valkosipulinkynnet ja oliivit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sivele päälle öljyä ja mausta suolalla.
  4. Paahda kasviksia 250 asteessa uunin ylätasolla grillivastusten alla noin 15 minuuttia. Voit myös paistaa ne pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.
  5. Jäähdytä kasvikset, leikkaa munakoisoviipaleet puoliksi ja lado kaikki kasvikset puhtaaseen, noin litran vetoiseen säilykepurkkiin.
  6. Sekoita liemi ja kaada se purkkiin kasvisten päälle. Sulje purkki ja säilytä jääkaapissa. 
  7. Anna kasvisten marinoitua vähintään pari päivää. Marinoidut kasvikset säilyvät jääkaapissa noin viikon. Jos oliiviöljy kohmettuu jääkaapissa, ota purkki huoneenlämpöön reilu tunti ennen tarjoilua.

Siemennäkkäri

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään pehmeäksi taikinaksi.
  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi levyksi öljytyn ruokalusikan avulla. 
  3. Paista näkkäriä 150 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Jäähdytä ritilän päällä.
  4. Murenna näkkäristä paloja.

Vinkki! Jos näkkäri jää liian paksuksi, siitä ei tule rapeaa.