
Raparperi-tähtianiskeikauskakku
Ainekset
Työvaiheet
- Ota voitaikina kääreistä huoneenlämpöön sulamaan täytteen valmistamisen ajaksi.
- Mittaa kattilaan fariinisokeri, voi ja mausteet. Kuumenna miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kaada voi-sokeriseos pyöreään, kevyesti voideltuun uuni- tai kakkuvuokaan.
- Pese raparperit ja leikkaa parin sentin kokoisiksi paloiksi. Lisää raparperit uunivuokaan tasaisesti voi-sokeriseoksen päälle.
- Kaaviloi voitaikina sentin paksuiseksi. Aseta uunivuoka voitaikinan päälle ja leikkaa taikina uunivuoan kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Nosta voitaikina raparperin palojen päälle. Painele taikinaa reunoista vuoan pohjaan.
- Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa torttu ylösalaisin reunalliselle tarjoilulautaselle. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.