Lämminsavulohi

Käyttäjä9628 on lisännyt 837 reseptiä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
30
Helppo

Lämminsavulohi

Ainesosat

Vaiheet

  1. Päällystä tarjoilualustaksi foliolla iso lauta tai ylimääräinen hylly. Laita puhtaita lehtiä foliolle.
  2. Leikkaa terävällä, sahalaitaisella veitsellä kalan nahkaan viillot pituussuunnassa ja pyrstön päältä. Leikkaa viillot myös pään ympärille. Irrota nahka varovasti.
  3. Purista kalalle sitruunan mehu. Nosta kala lehtien päälle.
  4. Halkaise limetit ja aseta puolikkaat kalan sivuille koristeeksi.

Vinkki! Valmista kastikkeeksi samaa jogurttikastiketta kuin bulgursalaatille, mutta mausta kastike 1-2 desilitralla tillisilppua ja lorauksella sitruunamehua. Osta kalan kastiketta varten toinen puolen kilon purkki jogurttia. Kastikepohjaksi sopii myös kermaviili.