Pullan leipominen onnistuu näin - katso vinkit taikinaan ja paistamiseen

Käyttäjä9628 on lisännyt 837 reseptiä
Resepti Marja Samuli Kuva Nico Backström

Miten leivotaan onnistuneimmat pullat ja mikä voi mennä pieleen? Katso tästä ohjeet!

Miten pullat pitää paistaa?

  • Pullapitko paistetaan 200 asteessa uunin ala- tai keskitasolla n. 25 minuuttia.
  • Isot pullat paistetaan 200 asteessa uunin keskitasolla noin 18 minuuttia.
  • Pikkupullat 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
  • Kiertoilmauunissa paistetaan noin 25 astetta normaaliuunia matalammalla lämmöllä.

Mistä johtuu, jos taikina ei nouse?

  • taikinassa on liikaa jauhoja
  • raaka-aineet ovat liian kylmiä
  • hiiva oli liian vanhaa tai neste liian kuumaa tai kylmää.

Mistä pullat repeytyivät?

  • kohotus kesti liian vähän aikaa
  • uuni oli liian kuuma
  • taikina oli liian kovaa.

Miksi pullat lässähtivät?

  • taikina oli liian löysää
  • pullat kohosivat liian pitkään
  • uuni oli liian kylmä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pullan leipominen onnistuu näin - katso vinkit taikinaan ja paistamiseen

Ainesosat

Vaiheet