Lemon curd -tuulihatut vievät kielen

Tuulihatut eivät nimestään huolimatta ole kaikkein keveimpiä herkkuja, mutta niitä nautitaankin vain muutama hyvän kahvin kanssa. Ellei iske himo.

25–35 kpl

3 dl vettä
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa

Täyte
2 dl vispikermaa
½ prk (noin 125 g) mascarponejuustoa
1 rkl tomusokeria
2–3 rkl lemon- tai lime curd -tahnaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja lisää vehnäjauhot koko ajan puuhaarukalla sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Jäähdytä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.
Nosta taikinasta kahden teelusikan avulla pieniä nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Voit laittaa taikinan myös pursotinpussiin, jossa on tähtikoristeterä, ja pursottaa nokareet.

Paista tuulihattuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua ainakaan ensimmäisen 15 minuutin aikana. Tuulihatut lässähtävät herkästi, jos uuninluukun avaa. Jäähdytä.

Valmista täyte. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Notkista tuorejuusto lusikalla ja vatkaa kerman kanssa napakammaksi vaahdoksi.

Laita koristeterä pursotin-pussiin. Lusikoi lemon curdia pursotinpussin sisälle pitkin pussin reunoja. Lusikoi kermavaahto pussiin.

Leikkaa tuulihatuista hattuosa pois. Pursota kermavaahtoa täytteeksi ja nosta hatut takaisin tuulihattujen päälle. Tarjoa tunnin sisällä täyttämisestä.

Vinkit!
- Tuulihatut kestävät hyvin pakastamista, mutta pakasta ne ilman täytettä. Leivonnaiset täytetään vasta tunti pari ennen tarjoilua ja säilytetään jääkaapissa.
- Kokeile täytteeksi hilloja, tuorejuustoja, suklaamoussea, sitruunakiisseliä tai mausta kermavaahto suklaarouheella tai marjoilla. Hienostuneen maun antaa tilkka alkoholia, esimerkiksi sitruslikööriä tai rommia.
- Sama ohje sopii myös suolaisille täytteille. Kokeile tuorejuustoja tai sekoita sekaan yrttejä, juustoraastetta, hienonnettua kinkkua tai katkarapuja.

Lue lisää

Tuulihatut kermatäytteellä

Äyriäistuulihatut

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla