Huippukokki Henri Alén antoi KK:lle brownie-respetin, jolla et voi epäonnistua.
Kun huippukokki Henri Alén jakoi netissä tomaattikastikkeen ohjeen, loppuivat tomattimurskapurkit kauppojen hyllyiltä. KK:lle Henri antoi takuuvarman brownie-ohjeen.
Henri Alénin browniet
350 g tummaa suklaata
250 g suolatonta voita
6 munaa
370 g sokeria
250 g vehnäjauhoja
2 dl kuivattuja hedelmiä, esim. aprikoosia ja viikunaa
1 dl siemeniä, esim. auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
Vatkaa sokeri ja munat kevyeksi vaahdoksi.
Yhdistä kananmunavaahto ja suklaa–voi-seos.
Nostele joukkoon siivilöidyt vehnäjauhot.
Pilko kuivatut hedelmät ja lisää siemenet ja hedelmät suklaamassaan.
Sekoita huolellisesti ja kaada massa leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan niin, että massasta tulee noin 3 cm:n kerros.
Paista 190-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten annospaloiksi.
Lue lisää: