Henri Alénin suussasulavat browniet

Huippukokki Henri Alén antoi KK:lle brownie-respetin, jolla et voi epäonnistua.

Kun huippukokki Henri Alén jakoi netissä tomaattikastikkeen ohjeen, loppuivat tomattimurskapurkit kauppojen hyllyiltä. KK:lle Henri antoi takuuvarman brownie-ohjeen.

Henri Alénin browniet

350 g tummaa suklaata
250 g suolatonta voita
6 munaa
370 g sokeria
250 g vehnäjauhoja
2 dl kuivattuja hedelmiä, esim. aprikoosia ja viikunaa
1 dl siemeniä, esim. auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä
 
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vatkaa sokeri ja munat kevyeksi vaahdoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhdistä kananmunavaahto ja suklaa–voi-seos.

Nostele joukkoon siivilöidyt vehnäjauhot.

Pilko kuivatut hedelmät ja lisää siemenet ja hedelmät suklaamassaan.

Sekoita huolellisesti ja kaada massa leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan niin, että massasta tulee noin 3 cm:n kerros.

Paista 190-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten annospaloiksi.

Lue lisää:

Brownie-marenkikakku

Brownie-valkosuklaakakku

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla