14:50 | 22.8.2018
Puolikkaina säilötyt päärynät ja omenat
Juhlat tulossa? Tee puolikkaina säilöttyjä omenoita ja päärynöitä juustopöydän lisukkeeksi tai jälkiruuaksi vanilja-kerman tai lämpimän karamellikastikkeen kanssa.
Säilöttyihin omenoihin ja päärynöihin saa helposti erilaisia makuja. Lisää yhteen tölkkiin tuoretta inkivääriä, toiseen kardemummaa ja kolmanteen kanelia. Maustetut omput ja päärynät säilyvät kylmässä pari kolme viikkoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3 litraa
30 min
Helppo
Puolikkaina säilötyt päärynät ja omenat
Ainesosat
Vaiheet
- Huuhtele päärynät ja omenat. Poista kuorista kolhiintuneet ja tummuneet kohdat. Halkaise hedelmät ja poista siemenkodat.
- Purista yhden sitruunan mehu. Leikkaa toinen sitruuna ja limetti ohuiksi siivuiksi. Laita omenat ja päärynät isoon kulhoon ja kaada päälle puolet sitruunamehusta. Sitruuna maustaa hedelmät ja estää niiden tummumisen.
- Yhdistä kattilassa vesi ja sokeri. Lisää joukkoon loppu sitruunamehu, halkaistu vaniljatanko ja tähtianikset. Kiehauta.
- Lisää omenat ja päärynät kuumaan liemeen. Keitä hiljalleen 5–10 minuuttia hedelmien koosta riippuen. Palojen on tarkoitus pehmetä hieman, mutta pysyä koossa ja säilyttää pieni purutuntuma.
- Lusikoi hedelmät puhtaisiin tölkkeihin ja säilytä kylmässä.