Luumukakku

Jenni - Kodin Kuvalehti on lisännyt 681 reseptiä
Vaniljajäätelö on luumupiirakan täydellinen kyytipoika.
Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä

Tuoreet luumut sopivat täydellisesti hedelmäpiirakkaan. Tämän piirakan salaisuus on siirapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 palaa
45 min
Helppo

Luumukakku

Ainesosat

Vaiheet

  1. Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita munat ja sokeri keskenään. Yhdistä kuivat aineet. Pese appelsiini ja raasta oranssi kuoriosa ja purista mehu.
  2. Sekoita muna-sokeriseoksen joukkoon kuivat aineet, appelsiinin kuori ja mehu sekä voisula.
  3. Halkaise luumut ja poista kivet. Viipaloi hedelmät.
  4. Pingota irtopohjavuoan (Ø 20–22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja jauhota kakkuvuoan reunat.
  5. Kaada ja tasoita taikina vuokaan. Asettele luumunpuolikkaat taikinaan ja valuta päälle siirappia ja ripottele kanelia.
  6. Paista kakkua 200-asteisen uunin alatasolla noin 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä.