Karpoffee on kirpeämpi versio makeasta banaanikakusta

Karpoffee-kakku on venäläinen, kirpeämpi versio brittien makeasta banaanikakusta.

1 pkt LU Bastogne -kandikeksejä tai kaurakeksejä
70 g sulatettua voita tai margariinia
2–3 dl karpaloita
tomusokeria
1 tlk kondensoitua, makeutettua maitoa
3 dl vispikermaa
ripaus vaniljasokeria ja sokeria

Keitä maitotölkkiä 3 tuntia vedessä niin, että se on pinnan alla koko ajan ja vesi kiehuu hiljalleen. Nosta tölkki jäähtymään.

Murskaa keksit, jätä muutama koristeeksi. Lisää sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita pohja jääkaappiin viilentymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jäädytä karpaloita tunti pakastimessa. Pyörittele kohmeiset karpalot tomusokerissa. Avaa maitotölkki ja levitä kinuskiksi tiivistynyt tahna kakkupohjan päälle. Lisää 2/3 karpaloista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vatkaa kerma sokerilla maustettuna vaahdoksi. Levitä kermavaahto marjojen päälle. Koristele pinta lopuilla marjoilla ja keksimuruilla. Irrota irtopohjavuoan reunat varovasti ja tarjoile.

Lue myös:

Banoffee pie

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla