Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen
Pienet pannukakut paistetaan lettupannulla. Niiden juju on suolainen parmankinkku-pesto-mozzarellatäyte.
Pienet pannukakut paistetaan lettupannulla. Niiden juju on suolainen parmankinkku-pesto-mozzarellatäyte.

Pannukakku on ihana klassikkoherkku ja nyt se saa uuden makusilauksen ilmakuivatusta kinkusta.

Annoksia
25 pientä lettua
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmankinkkupannukakut

Ainekset

2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
4
kananmunaa
4
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoja
1
tl
yrttimausteseosta
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
dl
juustoraastetta
Tarjoiluun
12
ilmakuivattua kinkkuviipaletta
250
g
mozzarellaa
dl
vihreää pestoa
basilikanlehtiä tai rucolaa
Paistamiseen
voita

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Laita silppu hetkeksi sivuun.
  2. Sekoita munat, maito ja jauhot kulhossa sähkövatkaimella. Mausta taikina sipulisilpulla, yrttimausteella, suolalla ja pippurilla.
  3. Paista taikinasta lettupannulla keskilämmöllä ohukaisia. Ripottele hieman juustoa letuille, kun olet kääntänyt ne pannulla. Voit myös paistaa taikinasta pellillisen pannukakkua 225-asteisessa uunissa. Paistoaika on noin 25 minuuttia.
  4. Ripottele juustoraaste tällöin ennen paistamista pannarin päälle. Tarjoile ilmakuivatun kinkun, mozzarellan, peston ja rucolan kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Marja Harjula Kuva Arto Vuohelainen
Kookosmaito pehmentää kasvissosekeiton.
Kookosmaito pehmentää kasvissosekeiton.

Kukkakaalin, kookoksen ja inkiväärin maut sopivat hienosti yhteen. Kasvissosekeitto on riittoisa ja edullinen arkiruoka.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-kasvissosekeitto

Ainekset

4
jauhoista perunaa
2-3
porkkanaa
puolikas kukkakaali
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
tl
jauhettua inkivääriä
8
dl
vettä
2-3
rkl
kasvisfondia
ripaus chilimaustetta
1
tlk
(400 ml) kookoskermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.
  2. Irrota kukkakaalista kukinnot ja paloittele tarvittaessa pienemmiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  4. Mittaa vesi teräskattilaan ja kiehauta. Lisää fondi ja chilimauste sekä kasvikset. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat pehmeitä, 15-20 minuuttia.
  5. Nosta kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella kattilassa tai tehosekoittimessa.
  6. Lisää joukkoon kookoskerma ja kuumenna keitto.

Kommentit (0)

Teksti ja kuva Jenni Rinkinen
Pakastetuista mustikoista tehty vispipuuro on pehmeän ja lempeän makuista. Koristele puuro kuivatuilla marjoilla.
Pakastetuista mustikoista tehty vispipuuro on pehmeän ja lempeän makuista. Koristele puuro kuivatuilla marjoilla.

Vatkattu vispipuuro onnistuu ihanasti pakastemustikoista. Siivilöi mehu, jos haluat mahdollisimman sileää puuroa.

Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkavispipuuro

Ainekset

5
dl
pakastemustikoita
1
l
vettä
dl
mannaryynejä
½
dl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi ja lisää mustikat. Keitä noin 15 minuuttia kunnes marjat ovat mehustuneet kunnolla. Siivilöi ja kaada mustikkamehu takaisin kattilaan.
  2. Kuumenna mehu ja lisää mannaryynit. Sekoita vispilällä, jotta ryynit eivät paakkuunnu. Lisää sokeri ja suola. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, sekoita välillä.
  3. Jäähdytä puuro joko kattilassa, jolloin aikaa menee enemmän tai siirrä puuro toiseen astiaan, jolloin jäähtyminen on nopeampaa. Voit jäähdyttää astiaa myös kylmässä vedessä.
  4. Kun puuro on täysin jäähtynyt, vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella. Säilytä puuro jääkaapissa – puuro on kylmänä ihanan lohkeilevaa.
  5. Tarjoile maidon tai vaniljakastikkeen kera.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä
Pienellä piristyksellä perinteisestä puurosta tuli salonkikelpoista.
Pienellä piristyksellä perinteisestä puurosta tuli salonkikelpoista.

Vispipuuro on vaihteeksi kultaista. Lakritsikerma maustaa sen luksusjälkkäriksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiini-tyrnivispipuuro

Ainekset

3
dl
tyrnimehutiivistettä
3
dl
vettä
1
dl
sokeria
½
(luomu)appelsiinin raastettu kuori
1
dl
appelsiinin mehua
1
dl
mannasuurimoita
Kastike
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
lakritsinjuurijauhetta (esim. Urtekram)

Työvaiheet

  1. Mittaa tyrnimehu, vesi ja sokeri kattilaan. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori. Lisää kuori kattilaan. Purista mukaan appelsiinin mehu. Kuumenna neste kiehuvaksi ja vispilöi joukkoon mannasuurimot. Keitä puuroa viitisen minuuttia.
  2. Jäähdytä puuro jääkaappikylmäksi.
  3. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
  4. Vatkaa kerma kevyesti valuvaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja lakritsinjuurijauheella. Tarjoa lakritsikerma vispipuuron kera.

Vinkki! Jos vierastat hapanta, vähennä tyrnimehun määrää ja lisää vettä.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen
Hyödynnä pakastimen perukoille unohtuneet vihannekset nopeassa pastassa.
Hyödynnä pakastimen perukoille unohtuneet vihannekset nopeassa pastassa.

Pakastevihannekset kypsyvät samassa kattilassa pastan kanssa. Yhtä nopeasti pannulla kiehahtaa erityisen maukas tomaattikastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pakastimentyhjennyspasta

Ainekset

2
l
vettä
300
g
pastaa
2
kasvisliemikuutiota
1
l
pakastevihanneksia esim. palkopapuja, herne-maissi-paprikaa tai vihannessekoitusta
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa
Kastike
1
prk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
4
rkl
tomaattien mausteöljyä
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
tuoreita tai pakastettuja yrttejä: basilikaa, persiljaa, ruohosipulia tai timjamia
1
ruukku herneenversoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot ja pasta. Keitä 5 minuuttia, sekoita välillä. Lisää kasvikset joukkoon ja keitä 3 minuuttia. Tarkista pastan kypsyys. Valuta pasta ja vihannekset.
  2. Yhdistä pastan kiehuessa tomaattikastikkeen ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta.
  3. Kaada kastike kuumalle pannulle ja kiehauta. Anna hautua 5 minuuttia. Sekoita joukkoon pasta ja vihannekset. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lisää lopuksi tuoreita tai pakastettuja yrttejä.

Vinkki! Voit hyödyntää samaan pastaan pakastimesta myös katkaravut ja kalapalat

Kommentit (1)

Eirlys

Everyone is looking for good health food sources. animal jam