
Kaada sämpylätaikinaan reilusti oliiviöljyä: se antaa mahtavaa mehevyyttä. Parmesaani viimeistelee pinnan rapeaksi ja maukkaaksi.
Parmesaanisämpylät
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen ja liuota sekoitellen. Sekoita joukkoon öljy, sokeri, suola ja vähitellen jauhoja. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työtasolle. Jaa se 18 palaan. Leivo pyöreiksi sämpylöiksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipelleille. Anna sämpylöiden kohota leivinliinalla peitettynä noin puoli tuntia.
- Sekoita muna ja maito lasissa. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Voitele sämpylät munaseoksella ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.
- Paista sämpylät 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.