
Edes vatkaimen hurina ei keskeytä letkeää tunnelmaa, joka syntyy banaanikakun leipomisesta. Nam, Nutellaa!
Nutella-banaanitiikeri
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja murskaa banaanit haarukalla.
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa vispilällä joukkoon banaanisose, sokeri ja yksitellen munat.
- Yhdistä jauhot, rouhitut pähkinät, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita ne taikinaan.
- Voitele leipävuoka (vetoisuus 1,5 l). Laita kaksi leivinpaperikaistaletta voideltuun vuokaan ristikkäin niin, että liepeet ulottuvat reunojen yli. Niiden avulla saat nostettua kypsän kakun vuoasta.
- Levitä puolet taikinasta vuokaan. Lämmitä pähkinä-suklaalevitettä mikrossa noin 20 sekuntia, jotta se notkistuu. Lisää levitettä nokareina taikinan päälle. Vetäise veitsellä kevyesti nokareiden päältä, jotta ne sekoittuvat taikinaan.
- Levitä päälle loppu taikina. Lisää vielä notkistettua pähkinä-suklaalevitettä pieninä nokareina. Vetäise nokareiden läpi veitsellä, jolloin ne marmoroivat pinnan. Ripottele päälle pähkinöitä.
- Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin nostat kakun vuoasta.
Vinkki! Uunin alimmalla tasolla kakku kypsyy sisältä eikä pinta kärähdä ennen aikojaan.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.