
Vispipuuro on vaihteeksi kultaista. Lakritsikerma maustaa sen luksusjälkkäriksi.
Appelsiini-tyrnivispipuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa tyrnimehu, vesi ja sokeri kattilaan. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori. Lisää kuori kattilaan. Purista mukaan appelsiinin mehu. Kuumenna neste kiehuvaksi ja vispilöi joukkoon mannasuurimot. Keitä puuroa viitisen minuuttia.
- Jäähdytä puuro jääkaappikylmäksi.
- Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
- Vatkaa kerma kevyesti valuvaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja lakritsinjuurijauheella. Tarjoa lakritsikerma vispipuuron kera.
Vinkki! Jos vierastat hapanta, vähennä tyrnimehun määrää ja lisää vettä.