Resepti Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen
Smoothieen voi kätkeä kaikkia pakastimeen jääneitä marjoja.
Smoothieen voi kätkeä kaikkia pakastimeen jääneitä marjoja.

Marjasmoothien voi ohentaa myös kaura- tai soijamaidolla.

Annoksia
1 litra
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjasmoothie

Ainekset

3
dl
pakastemustaherukoita
3
dl
pakastevadelmia
3
dl
pakastemansikoita
2
banaania
3
dl
maustamatonta jogurttia
2
dl
appelsiinimehua
3
dl
maitoa
sokeria tai hunajaa maun mukaan

Työvaiheet

  1. Sulata kaikki marjat. Mittaa kaikki aineet kulhoon tai tehosekoittimeen. Soseuta smoothie tasaiseksi. Makeuta makusi mukaan.

Vinkki! Smoothien sekaan voi lisätä myös jäätelöä. Notkista smoothieta maidolla haluamasi paksuiseksi.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Mikko Hannula
Lasivuokaan koottu kerrosherkku taltuttaa äkillisen kakkuhimon.
Lasivuokaan koottu kerrosherkku taltuttaa äkillisen kakkuhimon.

Kulhoon rakennettu mansikkakakku on tiramisun keveämpi serkku. Ricotta antaa kermavaahtoon keveyttä.

Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-ricottakakku

Ainekset

2
dl
vispikermaa
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
½-1
l
tuoreita mansikoita
100
g
savoiardikeksejä
Kostutus
¾
dl
sitruunamehua
¾
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon ricotta ja sokerit. Mausta sitruunankuoriraasteella.
  2. Puhdista ja viipaloi mansikat.
  3. Yhdistä sitruunamehu ja vesi. Kasta savoiardikeksit yksi kerrallaan.
  4. Asettele pieneen lasivuokaan neljä sitruunamehuun dipattua savoiardikeksiä. Lisää kolmannes mansikoista ja kolmannes ricotta-kermavaahdosta. Tee vielä kaksi kerrosta samoin. Säästä vähän mansikkaviipaleita pinnalle.
  5. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Viimeistele tuoreilla mansikoilla.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Mustikkasmoothie maistuu mustikkaisten herkkujen kyytipoikana.
Mustikkasmoothie maistuu mustikkaisten herkkujen kyytipoikana.

Lempeä smoothie ei kaipaa muuta makeutusta kuin ripauksen vaniljasokeria.

Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + 2 t liotus
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikka-mantelismoothie

Ainekset

1
dl
kuorellisia manteleita
2
dl
mustikoita
3
dl
mantelimaitoa (makeuttamatonta)
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Liota manteleita pari tuntia tai yön yli. Kumoa ne tehosekoittimeen.
  2. Lisää mustikat, mantelimaito ja vaniljasokeri. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Vartissa valmista! Vaikeinta on odottaa, että kakku hieman jäähtyy.
Vartissa valmista! Vaikeinta on odottaa, että kakku hieman jäähtyy.

Banaani ja mustikat takaavat, että tämä mukikakku pysyy kosteana. Kypsennä yksi muki kerrallaan.

Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkamukikakku

Ainekset

50
g
maidotonta margariinia
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
sokeria
1
rkl
kaakaojauhetta
½
tl
leivinjauhetta
1
(150 g)
banaani
2
rkl
mantelimaitoa
1
dl
mustikoita
Päälle
mustikoita ja banaaniviipaleita

Työvaiheet

  1. Sulata margariini mikrossa. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori ja soseuta banaani haarukalla.
  3. Sekoita rasvan joukkoon kuivat aineet, banaani, mantelimaito ja mustikat.
  4. Jaa taikina kahteen mukiin, joiden vetoisuus on 1½–2 dl. Pienemmän mukin kakku täyttää piripintaan, ja isommassa mukissa mikro säästyy helpommin roiskeilta.
  5. Kypsennä mikrossa yksi kakku kerrallaan täydellä teholla 1½–2 minuuttia, kunnes kakku kohoaa ja pinta kypsyy. Anna vetäytyä 5 minuuttia, jotta sisus kiinteytyy. Viimeistele mustikoilla ja banaanisiivuilla.

Kommentit (0)

Resepti Taina Tellman Kuva Arto Vuohelainen
Tämä kakku ei hätkähdä odottelusta. Maku vain paranee, kun se saa haukkailla happea pöydässä.
Tämä kakku ei hätkähdä odottelusta. Maku vain paranee, kun se saa haukkailla happea pöydässä.

Oikea juustokakku rakennetaan kokonaisista, pehmeistä juustokiekoista. Herkullinen makupari juustoille on itse keitetty lakritsainen kirsikkahillo.

Annoksia
10
Valmistusaika
40 min + 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokakku juustokiekoista

Ainekset

3
erikokoista juustokiekkoa (esim. vuohenjuusto, valkohomejuusto ja punahomejuusto)
Lisäksi
1
dl
saksanpähkinöitä
½
l
tuoreita kirsikoita
1
dl
mustikoita
3
dl
kirsikkahilloa
Lakritsainen kirsikkahillo
1
l
kirsikoita
½
dl
vettä
½
sitruunan mehu
3
dl
sokeria
1
dl
hillosokeria
½
rkl
lakritsajauhetta

Työvaiheet

  1. Tee kirsikkahillo edellisenä päivänä tai jo hyvissä ajoin aiemmin. Poista kirsikoista kivet. Mittaa kattilaan marjat, vesi ja sitruunamehu. Keitä 10 minuuttia. Kuori pinnalle nouseva vaahto. Lisää hillosokeri ja sokeri. Keitä toiset 10 minuuttia ja sekoita joukkoon lakritsajauhe.
  2. Anna valmiin hillon jäähtyä hetki ja kaada se puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä huoneenlämmössä. Anna hillon maustua jääkaapissa vähintään yön yli.
  3. Ota juustot jääkaapista kolme tuntia ennen tarjoilua. Kokoa kakku tarjottimelle. Koristele hillolla ja pähkinöillä.

Vinkki! Kirsikkahilloa jää yli muuhunkin herkutteluun. Hillo säilyy hyvin puhdistetuissa purkeissa jääkaapissa useita kuukausia.

Kommentit (1)

Vierailija

Mitä hä, vastaako tämä juustopöytää? Leivän tai keksin päälle ja hedelmien kanssa?