Resepti Anu Brask Kuva Satu Kemppainen
Ilman kinuskikastiketta tuorepuuro sopii myös vegaaneille.
Ilman kinuskikastiketta tuorepuuro sopii myös vegaaneille.

Jälkkäriksi tai herkutteluvälipalaksi hotkittava tuorepuuro maistuu aivan Snickers-patukalta.

Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Suklaatuorepuuro

Ainekset

1
banaani
4
dl
kaurahiutaleita
4
dl
suklaakaurajuomaa
1
dl
maapähkinävoita
ripaus suolaa
Lisäksi
1
dl
valmista kinuskikastiketta
1
dl
suklaahippuja
1
dl
suolapähkinöitä
1
banaani

Työvaiheet

  1. Muussaa banaani kulhossa sosemaiseksi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, kaurajuoma, maapähkinävoi ja ripaus suolaa.
  2. Jaa puuro neljään kulhoon. Laita jääkaappiin ja anna turvota yön yli.
  3. Lisää annoksiin kinuskikastiketta ja lusikoi koristeeksi suklaahippuja, suolapähkinöitä ja banaaninpaloja.

Vinkki!

Tuorepuuron voi myös latoa lasiin kerroksittain niin, että maapähkinävoita, kinuskia ja suklaata on puurokerrosten välissä.

Kommentit (1)

7

Turha neekeri

Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Imelän kirpeä fudge hemmottelee makeannälkäistä.
Imelän kirpeä fudge hemmottelee makeannälkäistä.

Kotikeittiön karkkitehtaassa ei käytetä lisäaineita! Upean kirpeät pihlajanmarjat sekoitetaan sellaisenaan pehmeän fudgen joukkoon. Luvassa on täydellinen makuelämys.

Annoksia
60 palaa
Valmistusaika
35 min + jäähdytys 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Pihlajanmarjafudge

Ainekset

1
tölkki (375 g)
kondensoitua maitoa
½
dl
maitoa
1
pkt (500 g)
fariinisokeria
1
tl
vaniljasokeria
50
g
voita
1
tl
vettä
1
rkl
tomusokeria
½
tl
suolaa
1
dl
pihlajanmarjoja
(ripaus sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä paksupohjaisessa kattilassa kondensoitu maito, maito, fariinisokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee.
  2. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi sulaa. Jatka sekoittamista 10 minuuttia, kunnes seos jäähtyy 90-asteiseksi ja paksuuntuu.
  3. Sekoita vesitilkkaan tomusokeri ja lisää se nopeasti sekoittaen fudgeen. Lisää suola ja pihlajanmarjat.
  4. Kaada pehmeä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Nosta jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
  5. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.

Vinkki! Fudge säilyy noin kaksi viikkoa kannellisessa astiassa jääkaapissa.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Mikko Hannula
Jos et voi kuvitella omppujälkkäriä ilman kanelia, ripauta joukkoon myös sitä.
Jos et voi kuvitella omppujälkkäriä ilman kanelia, ripauta joukkoon myös sitä.

Rakastatko omena-kaurapaistosta? Sitten sinun kannattaa kokeilla myös tätä. Ihana herkku paistetaan pannulla.

Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kauratoscaomenat pannulla

Ainekset

½
kg
hapokkaita omenoita
Paistamiseen
2
rkl
voita
2
rkl
sokeria tai fariinisokeria
1
tl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
Kauratosca
50
g
voita
½
tl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
¼
tl
suolaa
2
dl
isoja kaurahiutaleita
kanelia)

Työvaiheet

  1. Pese ja lohko omenat siemenettömiksi paloiksi. Viipaloi tai kuutioi ne.
  2. Sulata voi ja sokeri pannulla. Lisää sitruunankuoriraaste. Paista omenat keskilämmöllä ahkerasti käännellen kauniin värisiksi ja melko pehmeiksi. Jaa jälkiruokakulhoihin.
  3. Valmista kauratosca. Sulata voi pannulla, lisää sokerit, sitruunankuoriraaste ja suola. Paista kaurahiutaleita keskilämmöllä viisi minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kevyesti paahtuneita.
  4. Annostele kauratosca omenoiden päälle.

Vinkki! Tarjoa kauratoscaomenoiden kanssa vaniljalla maustettua kermavaahtoa, vaniljakastiketta tai vaahdotettua hapankermaa.

Kommentit (1)

Vierailija

Gluteeniton vain, jos käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita

Resepti ja kuva Jenni Rinkinen
Omena-kaurapaistos on yksi syksyn klassikkojälkkäreistä. Paistos valmistuu nopeasti, ei vaadi taikinan tekoa ja mikä tärkeintä: se maistuu kaikille.
Omena-kaurapaistos on yksi syksyn klassikkojälkkäreistä. Paistos valmistuu nopeasti, ei vaadi taikinan tekoa ja mikä tärkeintä: se maistuu kaikille.

Omena-kaurapaistoksessa omenat saavat päälleen voista, sokerista ja kaurahiutaleista tehdyn kuoren. Sokeriksi käy ihan tavallinen, mutta hieman syvemmän maun saa, kun käyttää fariinisokeria. 

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-kaurapaistos

Ainekset

4–8
omenaa
100
g
voita
½–1
dl
fariinisokeria
3
dl
kaurahiutaleita
hyppysellinen
suolaa
tl
kanelia tai kardemummaa)
tl
vaniljasokeria)

Työvaiheet

  1. Pilko omenat uunivuokaan. Omenoita ei tarvitse kuoria, mutta huuhtele omenat ennen käyttöä ja poista siemenkodat. Lohko omenat 4–6 palaan. Jos lohkot ovat kovin pieniä, ne soseutuvat helposti.
  2. Sulata voi ja sekoita joukkoon fariinisokeri, kaurahiutaleet ja mahdolliset mausteet. Levitä seos omenoiden päälle.
  3. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Alatasolla on hyvä, jotta paistos ei pala. Lopuksi paistoksen voi nostaa uunin yläosaan ja nostaa lämpöä, jotta kauraseos rapeutuu.
  4. Tarjoile haaleana vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Uutta makua paistokseen:

  • Voit raastaa omenapalojen joukkoon tuoretta inkivääriä. Omenapalojen päälle voi myös valuttaa hunajaa tai siirappia. Vähennä tällöin sokerin määrää.
  • Muruseos saa uutta makua kookoshiutaleista ja pähkinöistä.
  • Omenoiden tilalla voi käyttää tuoreita luumuja, nektariineja ja aprikooseja. Myös pakastemarjat sopivat paistokseen. Sekoita tällöin marjojen joukkoon perunajauhoja, jotta vuokaan ei kerry niin paljon nestettä.

Kommentit (1)

Mumma

Tästähän saa gluteenittoman helposti!

Resepti Emilia Kolari Kuva Mikko Hannula
Mustikkakukolla on suloisen lämmin sydän.
Mustikkakukolla on suloisen lämmin sydän.

Rukiisen taikinan ja mustikoiden yhdistelmä on vaniljajäätelöä vaille täydellinen. Rättänä eli mustikkakukko onnistuu nopeimmin monitoimikoneella.

Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkakukko eli rättänä

Ainekset

200
g
voita
4
dl
ruisjauhoja
½
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
Täyte
1
litra (n. 600 g)
tuoreita mustikoita
2
rkl
perunajauhoja
1
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa kylmä voi, jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon. Aja ne muruiksi leikkuuterällä. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
  2. Ota taikinasta kaksi kolmannesta. Taputtele se uunivuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada ne taikinan päälle.
  4. Taputtele viimeinen kolmannes taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy marjojen päälle vuokaan.
  5. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Tarkkaile, ettei pinta pääse palamaan. Peitä se tarvittaessa leivinpaperilla.
  6. Tarjoa pehmeän jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Vinkkejä!

  • Jos et omista monitoimikonetta, vaahdota pehmeä voi ja sokeri vatkaimella ja lisää sitten muut aineet. Nosta taikina tunniksi jääkaappiin, niin muotoilu on helpompaa.
  • Jos teet kukon pakastemarjoista, lisää täytteeseen ruokalusikallinen perunajauhoja ja paistoaikaan 5–10 minuuttia.

Kommentit (0)