
Vispi- tai lappapuuroksikin kutsuttu puolukkapuuro on sametinpehmeää, terveellistä, edullista ja uskomattoman kauniin väristä. Puuron voi tehdä myös muista marjoista.
Vatkattu puolukkapuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja suola. Jos käytät pakastepuolukoita, lisää ne kylmään veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua pari minuuttia niin, että puolukat menevät rikki. Jos puolukat ovat tuoreita, lisää ne vasta kiehuvaan veteen
- Vispilöi kiehuvaan veteen mannasuurimot. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, sekoita välillä. Jäähdytä puuro kylmäksi.
- Vatkaa puuro käsivatkaimella tai monitoimikoneessa kuohkeaksi. Tarjoa puuro maidon kanssa. Koristele halutessasi puolukoilla.
Vinkki! Voit korvata puolukat muilla kauden marjoilla, esimerkiksi mustikoilla, mansikoilla, musta- tai punaherukoilla. Voit tehdä puuron myös pelkkään marja- tai hedelmämehuun.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.