Resepti Kaisa Nieminen Kuva Arto Vuohelainen

Vispipuuroksi kutsuttu puolukkapuuro on sametinpehmeä, terveellinen ja edullinen jälkiruoka.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + puuron jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Vatkattu puolukkapuuro

Ainekset

1
l
vettä
4
dl
puolukoita
1
dl
sokeria
1.5
dl
mannasuurimoita
suolaa
Päälle
maitoa
Koristeeksi
puolukoita

Työvaiheet

  1. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja suola. Jos käytät pakastepuolukoita, lisää ne kylmään veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua pari minuuttia niin, että puolukat menevät rikki. Jos puolukat ovat tuoreita, lisää ne vasta kiehuvaan veteen
  2. Vispilöi kiehuvaan veteen mannasuurimot. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, sekoita välillä. Jäähdytä puuro kylmäksi.
  3. Vatkaa puuro käsivatkaimella tai monitoimikoneessa kuohkeaksi. Tarjoa puuro maidon kanssa. Koristele halutessasi puolukoilla.

Vinkki! Voit korvata puolukat muilla kauden marjoilla, esimerkiksi mustikoilla, mansikoilla, musta- tai punaherukoilla.

Kommentit (1)

nodejs quiz

 I have tried and have a great dish. Very tasty and good for the health. The material easy to make and really too to save time for us.

nodejs

Resepti Kiia Renko Kuva Nico Backström
Annoksia
10-12 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Suklaakakku

Ainekset

Kakkupohja
1
ps
valmista suklaakakkuainesta, esim. Dr Oetker tai Maizena
kostutukseen maitoa
Täyte
1
ps
vanhan ajan vaniljakastikeainesta
dl
maitoa
2
dl
aprikoosihilloa
Kuorrutus
50
g
voita
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
tomusokeria
2-3
rkl
kylmää kahvia
2
rkl
kaakaojauhetta
Pinnalle
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Paista kakku pussin ohjeen mukaan. Jäähdytä, halkaise ja kostuta pohjalevy kevyesti maidolla.
  2. Sekoita vaniljakastikejauhe kylmään maitoon. Anna sakeutua 10-15 minuuttia. Huomaa, että pakkauksessa on kaksi pussia jauhetta, mutta yksi pussi riittää yhden kakun väliin.
  3. Levitä aprikoosihillo kakun pohjalevylle. Levitä sen päälle paksu vaniljakiisseli. Nosta kakun toinen puolikas täytteen päälle. Jos täytettä pursuaa yli reunojen, kaavi se pois veitsellä.
  4. Sekoita kuorruteaineet notkeaksi tahnaksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Siivilöi teesihdillä kaakaojauhetta kakun päälle vähän ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit levittää kakun väliin lempihilloasi. Kakun reunat voi koristella lisäksi paahdetuilla mantelilastuilla.

Kommentit (0)

Resepti Miia Seppälä Kuva Sari Rantanen

Helppo piparijuustokakku maistuu ihanasti kanelilta ja suklaalta ja odottaa sopivaa herkkuhetkeä kätevästi pakastimessa.

Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Jäädytetty piparijuustokakku

Ainekset

Pohja
150
g
piparkakkuja
75
g
voita tai margariinia
Täyte
200
g
maitosuklaata
2
dl
kermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
rahkaa
1
dl
sokeria
2
tl
kanelia
2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa piparit esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa hienoiksi murusiksi. Yhdistä murut ja sula voi.
  2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele voi-pipariseos pohjalle tasaiseksi kakkupohjaksi. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
  3. Palastele suklaa kulhoon. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa alhaisella teholla välillä sekoittaen. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi.
  4. Sekoita keskenään loput täytteen ainekset. Kaada mukaan hieman jäähtynyt sula suklaa. Lisää kermavaahto varovasti käännellen massan joukkoon.
  5. Kaada massa vuokaan pohjan päälle ja tasoita. Pakasta kakku vähintään kuudeksi tunniksi tai tarpeen mukaan. 
  6. Ota kakku sulamaan noin 20 minuuttia ennen tarjoilua, jotta se ehtii hieman pehmetä. Koristele kakku vaikkapa suklaarouheella, valmiilla marengeilla ja kinuskikastikkeella.

Resepti on julkaistu alun perin Miia Seppälän kirjassa Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa (2017, Moreeni). Miia Seppälän perheen jouluiseen kotiin voit kurkistaa Kodin Kuvalehdessä 24/2017.

Kommentit (0)

Resepti Marja Samuli Kuva Sami Repo
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuripestoa ja ruisleipää

Ainekset

2
luomupunajuurta
2
rkl
paahdettuja auringonkukansiemeniä
100
g
vuohenjuustoa
½
dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
(1
rkl
camelinaöljyä)
2-3
tuoretta rosmariinin oksaa
rouhittua merisuolaa ja mustapippuria
Lisäksi
ruisleipää

Työvaiheet

  1. Leikkaa kuoritut punajuuret neljään osaan, ripottele päälle hieman rypsiöljyä, rosmariinin oksat, suolaa ja pippuria.
  2. Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin puoli tuntia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Hienonna pehmeät punajuuret tehosekoittimella juuston ja siemenien kanssa hienoksi tahnaksi. Lisää sekaan lopuksi öljyt.
  3. Leikkaa ruisleipä ohuiksi viipaleiksi, paahda kevyesti ja sivele punajuuripestoa päälle.

Kommentit (0)

Resepti Christina Aaltio Kuva Pia Inberg
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Punajuurileipä

Ainekset

3
keskikoista punajuurta
nokare
voita
1
rkl
balsamicoa
1
rkl
ruokosokeria
sormisuolaa
Lisäksi
vuohenjuustoa
paahtoleipää
rucolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa punajuuret muutaman millin ohuiksi lastuiksi.
  2. Kuumenna voi pannulla ja lisää punajuuret kypsymään. Wokkaa punajuurilastuja muutama minuutti. Lisää balsamico ja sokeri.
  3. Viipaloi vuohenjuusto sentin paloiksi. Paista viipaleita minuutti kummaltakin puolelta paistinpannulla.
  4. Paahda leivät ja voitele ohuesti voilla, laita päälle vuohenjuustoviipale ja annos punajuuria. Viimeistele rucolalla ja mustapippurilla.

Kommentit (0)