
Hieman kuivahtanut leipä tai pulla uppoaa uunivuokaan ja saa päälleen kermaseoksen.
Appelsiini-leipävanukas
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa leivistä reunat, voitele leivät voilla ja marmeladilla. Lado leivät voideltuun uunivuokaan.
- Vatkaa keskenään munat, kerma ja maito. Mausta sokerilla. Kaada maitoseos hitaasti vuokaan leipien päälle. Anna nesteen imeytyä noin 15 minuuttia.
- Paista vanukasta uunin alatasolla noin puoli tuntia tai kunnes seos on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin. Ripottele koristeeksi tomusokeria.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.