Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg
Vaikeustaso
Helppo

Ohra-omenapuuro

Ainekset

5
dl
vettä
3
dl
esikeitettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
3-4
omenaa
dl
omenamehua
5-7
dl
maitoa
½
dl
sokeria
2-3
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi. Keitä esikeitettyjä suurimoita 15 minuuttia. Jätä suurimot hautumaan, kunnes kaikki vesi on imeytynyt niihin.
  2. Kuori omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sekoita suurimot, omenapalat, mehu, maito ja sokeri. Mausta lopuksi suolalla. Kaada puuro voideltuun, parin litran vetoiseen uunivuokaan.
  3. Paista 150 asteessa uunin alatasolla pari tuntia. Hämmennä puuroa muutaman kerran paistamisen aikana. Lisää maitoa tarpeen vaatiessa. Tarjoa voisilmän, sokerin, kanelin ja maidon kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Suvi Ruster Kuva Elvi Rista
Omenasorbetin vihreyttä voi terästää muutamalla tipalla elintarvikeväriä.
Omenasorbetin vihreyttä voi terästää muutamalla tipalla elintarvikeväriä.

Raikas sorbetti on jälkiruokien aatelia. Vihreä houkutus syntyy kirpeistä omenoista ja säilyy pakastimessa vähintään kuukauden.

Annoksia
6
Valmistusaika
40 min + 6 t jäädytys
Vaikeustaso
Helppo

Omenasorbetti

Ainekset

3
dl
vettä
dl
sokeria
5
(noin 900 g)
Granny Smith -omenaa
2
limetin mehu
vihreää nestemäistä elintarvikeväriä

Työvaiheet

  1. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen 5 minuuttia, kunnes liemi on siirappimaista. Jäähdytä.
  2. Pese omenat, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat. Mittaa omenat, limettimehu ja sokeriliemi tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi. Kaada omenasose siivilään ja paseeraa eli painele sose siivilän läpi kulhoon. Sekoita joukkoon pari tippaa vihreää elintarvikeväriä, kunnes saat sorbettimassalle kauniin heleän vihreän värisävyn.
  3. Kaada seos pakastuksen kestävään rasiaan. Nosta sorbettimassa pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 6 tuntia. Sekoita sorbettia voimakkaasti sähkövatkaimella 4-5 kertaa jäätymisen kahden ensimmäisen tunnin aikana, jotta siitä tulee kuohkeaa.
  4. Ota sorbetti noin 10 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Pyöräytä siitä palloja tarjoilumaljoihin.

Kommentit (1)

Moviebox Apk

MovieBox Apk for Android: Movie Box is the most preferred movie streaming app by android / ios cellphone users.

Resepti Emilia Kolari Kuva Satu Kemppainen
Reseptivihko auki! Nyt leivotaan tuttua hyvää.
Reseptivihko auki! Nyt leivotaan tuttua hyvää.

Leipä loppu? Teeleivät valmistuvat kaapista löytyvistä aineksista. Nyt niissä on päällisetkin valmiina. Kun kuumennat pellin ensin, leipien pohja kypsyy herkullisen rapeaksi.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Teeleivät

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
2½–3
dl
vehnäjauhoja
½
dl
siemensekoitusta
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
juustoraastetta (esim. gouda tai emmental)
3
dl
maustamatonta jugurttia
1
rkl
öljyä
Pinnalle
1
dl
juustoraastetta (esim. gouda tai emmental)
½
dl
siemeniä

Työvaiheet

  1. Työnnä tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, siemensekoitus, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää juustoraaste, jugurtti ja öljy.
  3. Jaa taikina 12 nokareeksi leivinpaperin päälle. Taputtele palat noin sentin paksuisiksi leipäsiksi. Ripottele päälle juustoraaste ja siemenet.
  4. Vetäise leivät leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista uunissa 12–15 minuuttia.

Vinkki! Voit vaihtaa jugurtin piimään tai vaikka maito-kermaviiliseokseen.

Kommentit (0)

Teksti ja kuva Jenni Rinkinen
Pakastetuista mustikoista tehty vispipuuro on pehmeän ja lempeän makuista. Koristele puuro kuivatuilla marjoilla.
Pakastetuista mustikoista tehty vispipuuro on pehmeän ja lempeän makuista. Koristele puuro kuivatuilla marjoilla.

Vatkattu vispipuuro onnistuu ihanasti pakastemustikoista. Siivilöi mehu, jos haluat mahdollisimman sileää puuroa.

Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkavispipuuro

Ainekset

5
dl
pakastemustikoita
1
l
vettä
dl
mannaryynejä
½
dl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi ja lisää mustikat. Keitä noin 15 minuuttia kunnes marjat ovat mehustuneet kunnolla. Siivilöi ja kaada mustikkamehu takaisin kattilaan.
  2. Kuumenna mehu ja lisää mannaryynit. Sekoita vispilällä, jotta ryynit eivät paakkuunnu. Lisää sokeri ja suola. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, sekoita välillä.
  3. Jäähdytä puuro joko kattilassa, jolloin aikaa menee enemmän tai siirrä puuro toiseen astiaan, jolloin jäähtyminen on nopeampaa. Voit jäähdyttää astiaa myös kylmässä vedessä.
  4. Kun puuro on täysin jäähtynyt, vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella. Säilytä puuro jääkaapissa – puuro on kylmänä ihanan lohkeilevaa.
  5. Tarjoile maidon tai vaniljakastikkeen kera.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä
Pienellä piristyksellä perinteisestä puurosta tuli salonkikelpoista.
Pienellä piristyksellä perinteisestä puurosta tuli salonkikelpoista.

Vispipuuro on vaihteeksi kultaista. Lakritsikerma maustaa sen luksusjälkkäriksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiini-tyrnivispipuuro

Ainekset

3
dl
tyrnimehutiivistettä
3
dl
vettä
1
dl
sokeria
½
(luomu)appelsiinin raastettu kuori
1
dl
appelsiinin mehua
1
dl
mannasuurimoita
Kastike
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
lakritsinjuurijauhetta (esim. Urtekram)

Työvaiheet

  1. Mittaa tyrnimehu, vesi ja sokeri kattilaan. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori. Lisää kuori kattilaan. Purista mukaan appelsiinin mehu. Kuumenna neste kiehuvaksi ja vispilöi joukkoon mannasuurimot. Keitä puuroa viitisen minuuttia.
  2. Jäähdytä puuro jääkaappikylmäksi.
  3. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
  4. Vatkaa kerma kevyesti valuvaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja lakritsinjuurijauheella. Tarjoa lakritsikerma vispipuuron kera.

Vinkki! Jos vierastat hapanta, vähennä tyrnimehun määrää ja lisää vettä.

Kommentit (0)