Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen
Pannulla voissa paistettua maalaisleipää on vaikea vastustaa. Maukas juusto viimeistelee klassikkoherkun.
Pannulla voissa paistettua maalaisleipää on vaikea vastustaa. Maukas juusto viimeistelee klassikkoherkun.

Ranskalainen kinkku-juustoleipä maistuu erityisen ihanalta, kun sen väliin sujauttaa muutaman viipaleen avokadoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Croque monsieur avokadon kera

Ainekset

8
viipaletta
maalais- tai paahtoleipää
4
rkl
voita
8
ohutta viipaletta kinkkua
200
g
raastettua cheddaria tai gruyéreä
1
avokado viipaloituna

Työvaiheet

  1. Voitele leivät voilla.
  2. Asettele kinkku, juusto ja avokado neljälle leivälle, voitelemattomille puolille.
  3. Nosta loput leivät kansiksi voideltu pinta ulospäin.
  4. Paista keskilämmöllä pannulla molemmilta puolilta 1–2 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä
Päivän tärkeät marjat ja pähkinät on kätevä popsia puurossa.
Päivän tärkeät marjat ja pähkinät on kätevä popsia puurossa.

Uunipuurosta riittää manteli jokaiselle ruokailijalle. Lorauta kyytipojaksi granaattiomenasoppaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelinen ohrauunipuuro ja granaattiomenasoppa

Ainekset

1
rkl
voita
2
dl
ohrasuurimoita
2
dl
manteleita
1
l
maitoa
1
tl
suolaa
1
tl
kardemummaa
2
rkl
voita
Granaattiomenasoppa
1
l
vettä
400
g
(pakaste)vadelmia
¾
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
1
granaattiomenan siemenet

Työvaiheet

  1. Voitele uunivuoka (tilavuus 1,5–2 l) voinokareella. Mittaa vuokaan ohrasuurimot. Rouhi mantelit ja sekoita suurimoihin. Kaada joukkoon myös maito ja ripottele suola sekä kardemumma. Veistele maidon pinnalle voinokareita.
  2. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Sekoittele kypsennyksen alkuvaiheessa muutaman kerran.

Granaattiomenasoppa

  1. Kiehauta vesi, vadelmat ja sokeri.
  2. Siivilöi neste ja painele vadelmia kevyesti siivilän läpi. Siirrä neste takaisin kattilaan.
  3. Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja kaada se ohuena nauhana kiehuvaan nesteeseen.
  4. Perkaa granaattiomenan siemenet ja lisää ne mehukeiton joukkoon. Anna mehukeiton jäähtyä.

Vinkki! Vadelmat voi jättää halutessaan kokonaisina soppaan.
 

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti Kuva Sami Repo
Nauti perinteinen talkkuna trendikkäänä kerrosherkkuna.
Nauti perinteinen talkkuna trendikkäänä kerrosherkkuna.

Tuunaa rahkasta himpun verran terveellisempää ja sekoita joukkoon talkkunajauhoja. Se kannattaa, sillä talkkunassa on paljon kuituja, ja jo parista lusikallisesta saat päivässä tarvittavan annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Talkkunapöperö

Ainekset

5
dl
pakastemustikoita
1
prk (2 dl)
vispikermaa
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
fariinisokeria
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
dl
talkkunajauhoja

Työvaiheet

  1. Soseuta puolet mustikoista. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi sitruunamehun ja sokerin kanssa.
  2. Sekoita kermavaahto, maitorahka, marjasose, kokonaiset marjat ja talkkunajauhot. Sekoita tasaiseksi.
  3. Annostele talkkunapöperö tarjoiluastioihin.
  4. Koristele kokonaisilla mustikoilla.

Tiesitkö?

  • Talkkuna sisältää kauraa, ohraa, ruista ja vehnää sekä herneitä tai papuja. 
  • Tarkista, että ostat tavallisia talkkunajauhoja. Osa jauhoista on savunmakuisia. Savuisuus mainitaan pussin takapuolella.

Kommentit (2)

Vierailija

Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.

Ei

Kermaa ja sokeria= terveellistä...

Resepti Emilia Kolari Kuva Lasse Lecklin
Punajuuret pikkelöidään joulumausteisessa liemessä. Tuloksena on täydellinen maku ja väri.
Punajuuret pikkelöidään joulumausteisessa liemessä. Tuloksena on täydellinen maku ja väri.

Mieto etikkaisuus, siirappi ja hapokkaat puolukat saavat punajuuret maistumaan kaikkien jouluruokien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 1 t + 2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Pikkelöidyt puolukka-punajuuret

Ainekset

500
g
pieniä punajuuria
1
punasipuli
1–2
dl
puolukoita (pakaste)
Pikkeliliemi
2
dl
punaviinietikkaa
1
dl
siirappia
1
tl
suolaa
½
tl
kokonaisia mustapippureita
5
kokonaista neilikkaa
2
tähtianista
1
kanelitanko

Työvaiheet

  1. Keitä punajuuret juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä ne, poista kannat ja irrota kuoret vetäisemällä. Leikkaa isoimmat punajuuret kahtia, käytä pienet kokonaisina.
  2. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa se lehdenohuiksi viipaleiksi.
  3. Nostele punajuuret kerroksittain punasipulien ja puolukoiden kanssa litran vetoiseen, kannelliseen lasipurkkiin.
  4. Mittaa punaviinietikka, siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta sekoittaen ja kaada kuuma liemi kasvisten päälle. Ravistele purkkia. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.
  5. Anna punajuurten maustua jääkaapissa 2–3 päivää. Heiluttele välillä purkkia, jotta ainekset maustuvat tasaisesti. Niistä irtoaa säilytyksen aikana lientä.
  6. Tarjoa lisäkkeenä joulupöydässä. Käytä viikon kuluessa.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen
Rosollirösti on joulunajan paras kasvispihvi.
Rosollirösti on joulunajan paras kasvispihvi.

Rakastettu rosolli kokee hienostuneen muodonmuutoksen. Röstinä rosolli on ruokaisampi, varsinkin mädin ja smetanan kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Rosolliröstit

Ainekset

3
keitettyä perunaa
3
punajuurta
2
porkkanaa
1
sipuli
2
munaa
1
tl
suolaa
1
tl
ripaus mustapippuria rouhittuna
Täytteet
1
prk (120 g)
smetanaa
50
g
mätiä
tillinoksia

Työvaiheet

  1. Raasta perunat ja raa'at juurekset karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita raasteet, sipuli, munat, suola ja pippuri keskenään.
  2. Muotoile 8 röstiä leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista röstejä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä.
  4. Nostele röstit tarjoiluvadille ja koristele ne smetananokareella, mädillä ja tillinoksilla.

Kommentit (0)