Pekoni-pinaatti-leipäpaistos

Jenni - Kodin Kuvalehti on lisännyt 681 reseptiä
Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä

Leipäpaistos on tuhdin brunssin pääruoka ja aikainen lounas. Mikä parasta, sen voi koota jo illalla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
40 min
Helppo

Pekoni-pinaatti-leipäpaistos

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele pekoni. Huuhdo ja valuta pinaatti.
  2. Laita pekoni paistinpannulle ja kuumenna pannu. Ruskista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi. Nosta pekoni talouspaperin päälle ja anna rasvan valua paperiin.
  3. Kuullota sipulia ja valkosipulia muutaman minuutin ajan tilkassa öljyä. Lisää pinaatti ja jatka paistamista, kunnes pinaatti kutistuu.
  4. Kuutioi leipä. Raasta juustot.
  5. Kokoa paistos voideltuun uunivuokaan latomalla leipäkuutioita, pekonia, pinaattipaistosta ja juustoraasteita kerroksittain.
  6. Sekoita munamaidon aineet keskenään. Kaada munamaito leipävuokaan ja anna imeytyä vähintään puoli tuntia tai jääkaapissa seuraavaan päivään.
  7. Paista vuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta on ruskistunut.