
Manna- tai riisipuuron jämistä loihdit herkullisen pannarin.
Ahvenanmaan pannukakku
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin puuro. Kuumenna maito paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon suurimot koko ajan seosta sekoittaen. Anna hautua keskilämmöllä silloin tällöin sekoitellen. Kypsymisaika on noin 5 minuuttia. Jäähdytä puuro.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää joukkoon kylmä mannapuuro ja muut aineet.
- Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Tarjoile pannari mustikkahillon ja sitruunankuorella, -mehulla ja tomusokerilla maustetun ranskankerman kanssa.
Vinkki! Voit halutessasi korvata ranskankerman kermavaahdolla. Pannarin voi tehdä myös riisipuurosta.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.