Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä

Välipalakaurakeksit valmistuvat kolmesta raaka-aineesta ilman lisättyä sokeria, voita ja vehnäjauhoja.

Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-kaurakeksit

Ainekset

2
banaania
2 ½ dl kaurahiutaleita
¾ rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

  1. Muussaa banaanit ja sekoita aineet keskenään.
  2. Tee taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille.
  3. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Päivä Anita Ristell
Suklaabrownie jaksaa odottaa syöjäänsä seuraavaan päivään.
Suklaabrownie jaksaa odottaa syöjäänsä seuraavaan päivään.

Kuumana valuva, kylmänä tahmea. Brownie muuttaa muotoaan säilytyksessä, eikä lainkaan huonompaan suuntaan.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Pistaasi-suklaabrownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
200
g
voita
3
dl
sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
½
dl
kaakaojauhetta
2
tl
kanelia
2
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
4
kananmunaa
1
dl
suolattomia pistaasinsydämiä
Pinnalle
½
dl
tomusokeria
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja sulata sekoitellen lieden keskiteholla. Sekoita sulan joukkoon sokeri ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  3. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, kaneli, kardemumma ja suola. Rouhi pistaasinsydämet veitsellä leikkuulaudalla.
  4. Lisää munat jäähtyneeseen suklaaseokseen ja sekoita. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää myös pähkinät.
  5. Kaada taikina leivinpaperoituun kakkuvuokaan, jonka koko on noin 20 x 20 cm. Tasoita pinta. 
  6. Kypsennä brownieta uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia. Brownie saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Jäähdytä brownie jääkaappikylmäksi. Leikkaa brownie neliöiksi ja siivilöi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä
Tiesitkö? Kääretorttu rullautuu kauniisti ja repeilemättä, kun rullaat kakkulevyn kertaalleen ilman täytettä juuri uunista tulleena.
Tiesitkö? Kääretorttu rullautuu kauniisti ja repeilemättä, kun rullaat kakkulevyn kertaalleen ilman täytettä juuri uunista tulleena.

Vadelman ja lakun yhdistäminen on muotia, katso vaikka karkkihyllylle tai jätskialtaisiin.

Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-lakukääretorttu

Ainekset

4
munaa
1 ½
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
½
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
2
dl
vispikermaa
½
prk (125 g)
maitorahkaa
½
dl
tomusokeria
1-2
tl
lakritsijuurijauhetta (esim. Urtekram)
½
l
tuoreita vadelmia

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
  2. Kaada ja levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista kakkulevyä 200-asteisen uunin alatasossa noin 7 minuuttia.
  4. Kumoa kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistoleivinpaperi vetämällä. Kääri lämmin levy saman tien kerran rullalle ja avaa. Anna jäähtyä.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, tomusokeri ja lakritsijuurijauhe.
  6. Levitä kermavaahto kääretorttulevylle. Ripota päälle vadelmat. Rullaa kääretortuksi.

Vinkki! Kääretorttu rullautuu kauniisti ja repeilemättä, kun rullaat kakkulevyn kertaalleen ilman täytettä juuri uunista tulleena.
 

Kommentit (0)

Teksti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Pakasta hedelmät maukkaiksi jääpaloiksi. Kohmeiset hedelmät viilentävät juoman hauskemmin ja antavat makua, kun niitä painelee lusikalla.
Pakasta hedelmät maukkaiksi jääpaloiksi. Kohmeiset hedelmät viilentävät juoman hauskemmin ja antavat makua, kun niitä painelee lusikalla.

Soseuta sesongin hedelmistä mahtava mocktail eli alkoholiton drinkki mojiton hengessä.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
15 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Ananasmocktail

Ainekset

1
(1 kg)
ananas
2
limettiä
2
rkl
ruokokidesokeria
1
dl
mintunlehtiä
6
dl
ananastäysmehua
noin 4 dl
kivennäisvettä
Lisäksi
paloiteltuja kauden hedelmiä: appelsiinia, veriappelsiinia, limettiä, ananasta ja/tai sharonhedelmää
mintunoksia

Työvaiheet

  1. Leikkaa ananaksen hattu irti. Halkaise ananas pystysuunnassa neljään lohkoon. Jätä yksi lohkoista kuorimatta ja kuori loput veitsellä. Paloittele kuoritut lohkot. 
  2. Pese limetit harjalla lämpimän, juoksevan veden alla. Leikkaa ne viipaleiksi. 
  3. Levitä limetti- ja ananaspalat esimerkiksi muovisen leikkuulaudan päälle. Kiepauta kelmu laudan ympäri. Pakasta hedelmiä neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
  4. Nostele jäätyneet hedelmäpalat laakeisiin juomalaseihin. Ripottele päälle ruokokidesokeri ja mintunlehdet. 
  5. Murskaa aineksia kevyesti ruokalusikalla lasin pohjaa vasten, niin ne antavat makua.
  6. Kaada päälle ananasmehu ja kivennäisvesi. Koristele mintulla ja pudottele laseihin paloiteltuja kauden hedelmiä sattumiksi. 
  7. Tarjoa heti. 

Vinkki! Hassuttele hedelmien hatuilla ja anna juomalasille trendikäs ananastukka!
 

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Lasse Lecklin
Vau! Suklainen pohja, kermainen täyte ja vihreä helmikruunu.
Vau! Suklainen pohja, kermainen täyte ja vihreä helmikruunu.

Kahvipöytä ei juuri kaipaa koristelua, kun gluteeniton Vihreä kuula -kakku kannetaan esiin.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä kuula -juustokakku

Ainekset

Pohja
100
g
voita
50
g
tummaa suklaata
1
muna
½
dl
sokeria
½
dl
maissitärkkelystä
2
rkl
kaakaojauhetta
½
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
Täyte
8–12
Vihreä kuula -marmeladia
3
liivatelehteä
2
dl
vispikermaa
300
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
sitruunamehua
Pinnalle
¾
dl
omenamarmeladia
1
rs (500 g)
Vihreitä kuulia

Työvaiheet

  1. Mittaa voi ja suklaa kattilaan. Sulata hyvin miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Jäähdytä.
  2. Lisää joukkoon muna ja sokeri. Yhdistä maissitärkkelys, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kiinnitä pienen (ø 20 cm) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele reunojen alaosa. Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Pohja saa jäädä mutakakkumaisen pehmeäksi.
  4. Irrota vuoan reunus. Pese ja kuivaa se. Leikkaa leivinpaperin reunat kakkupohjaa myötäileviksi. Leikkaa vuoan reunoille leivinpaperisuikaleet ja kiinnitä ne laittamalla reunus paikoilleen. Paperien ansiosta kakku irtoaa kauniisti vuoasta.
  5. Asettele puolikkaat vihreät kuulat ympäröimään kakkupohjaa sileä puoli vuoan reunoja vasten. Jos marmeladit uhkaavat kaatua, leikkaa lohko marmeladia kunkin kuulan tueksi. 
  6. Upota liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  7. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit.
  8. Kuumenna sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuustotäytteeseen. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita varovasti joukkoon kermavaahto. Näin täyte säilyttää ilmavuutensa.
  9. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. 
  10. Tasoita pinta. Peitä vuoka ja siirrä se jääkaappiin viideksi tunniksi tai yön yli.
  11. Irrota kakku vadille. Sivele pinnalle ohut kerros omenamarmeladia. Puolita päälle vihreitä kuulia ja kasaa niiden päälle keko marmeladeja.

Vinkki! Irrota ja koristele kakku juuri ennen tarjoamista. Jos täyte pääsee lämpenemään, marmeladit
voivat irrota reunoilta.

Kommentit (0)