Resepti Kiia Renko Kuva Jukka Rapo
Makean puuron päälle sopii loistavasti makusiirappi. Ohjeen löydät reseptin lopusta.
Makean puuron päälle sopii loistavasti makusiirappi. Ohjeen löydät reseptin lopusta.

Riisipuuron huippusesonki on joulukuussa, mutta lempeän pehmeää puuroa kelpaa syödä ympäri vuoden. Vaniljatanko ja kardemumma tekevät puurosta ihanan makean.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen riisipuuro

Ainekset

dl
puuroriisiä
3
dl
vettä
2
tl
suolaa
1
l
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
vaniljatanko
2
tl
kardemummaa
4
rkl
voita
Pinnalle
ruokokidesokeria

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää puuroriisit. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maitoa vähitellen.
  2. Keitä hiljalleen noin 40 minuuttia.
  3. Mausta lopuksi sokerilla, halkaistun vaniljatangon siemenillä, kardemummalla ja voilla.
  4. Nostele puuroa annoskulhoihin. Ripottele annosten päälle ruokosokeria. 
  5. Jos haluat, polta sokeri rapeaksi jokaisen annoksen päältä nopeasti uunissa, grillivastuksen alla.

Vinkki! Puuron voi tehdä edellisenä päivänä. Tarjoiluhetkenä kuumenna puuro ja notkista hieman maidolla.

Tarjoile puuro ihanan makean makusiirapin kanssa:

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä
Päivän tärkeät marjat ja pähkinät on kätevä popsia puurossa.
Päivän tärkeät marjat ja pähkinät on kätevä popsia puurossa.

Uunipuurosta riittää manteli jokaiselle ruokailijalle. Lorauta kyytipojaksi granaattiomenasoppaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelinen ohrauunipuuro ja granaattiomenasoppa

Ainekset

1
rkl
voita
2
dl
ohrasuurimoita
2
dl
manteleita
1
l
maitoa
1
tl
suolaa
1
tl
kardemummaa
2
rkl
voita
Granaattiomenasoppa
1
l
vettä
400
g
(pakaste)vadelmia
¾
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
1
granaattiomenan siemenet

Työvaiheet

  1. Voitele uunivuoka (tilavuus 1,5–2 l) voinokareella. Mittaa vuokaan ohrasuurimot. Rouhi mantelit ja sekoita suurimoihin. Kaada joukkoon myös maito ja ripottele suola sekä kardemumma. Veistele maidon pinnalle voinokareita.
  2. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Sekoittele kypsennyksen alkuvaiheessa muutaman kerran.

Granaattiomenasoppa

  1. Kiehauta vesi, vadelmat ja sokeri.
  2. Siivilöi neste ja painele vadelmia kevyesti siivilän läpi. Siirrä neste takaisin kattilaan.
  3. Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja kaada se ohuena nauhana kiehuvaan nesteeseen.
  4. Perkaa granaattiomenan siemenet ja lisää ne mehukeiton joukkoon. Anna mehukeiton jäähtyä.

Vinkki! Vadelmat voi jättää halutessaan kokonaisina soppaan.
 

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti Kuva Sami Repo
Nauti perinteinen talkkuna trendikkäänä kerrosherkkuna.
Nauti perinteinen talkkuna trendikkäänä kerrosherkkuna.

Tuunaa rahkasta himpun verran terveellisempää ja sekoita joukkoon talkkunajauhoja. Se kannattaa, sillä talkkunassa on paljon kuituja, ja jo parista lusikallisesta saat päivässä tarvittavan annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Talkkunapöperö

Ainekset

5
dl
pakastemustikoita
1
prk (2 dl)
vispikermaa
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
fariinisokeria
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
dl
talkkunajauhoja

Työvaiheet

  1. Soseuta puolet mustikoista. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi sitruunamehun ja sokerin kanssa.
  2. Sekoita kermavaahto, maitorahka, marjasose, kokonaiset marjat ja talkkunajauhot. Sekoita tasaiseksi.
  3. Annostele talkkunapöperö tarjoiluastioihin.
  4. Koristele kokonaisilla mustikoilla.

Tiesitkö?

  • Talkkuna sisältää kauraa, ohraa, ruista ja vehnää sekä herneitä tai papuja. 
  • Tarkista, että ostat tavallisia talkkunajauhoja. Osa jauhoista on savunmakuisia. Savuisuus mainitaan pussin takapuolella.

Kommentit (2)

Vierailija

Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.

Ei

Kermaa ja sokeria= terveellistä...

Resepti Anu Brask Kuva Mikko Hannula
Munapannu ilahduttaa viikonlopun brunssilla.
Munapannu ilahduttaa viikonlopun brunssilla.

Turkkilainen menemen maistuu maalaisleivän kera, ja pannullisesta riittää monelle. Kananmunat paistuvat ruokaisaksi aamupalaksi paprikan, tomaatin ja sipulin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Menemen-pannu

Ainekset

4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2
vihreää paprikaa
4
kevätsipulin vartta
2
tomaattia
1
ruukku minttua
3
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
juustokuminaa
½
tl
mustapippuria
4
munaa
1
rkl
chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Leikkaa paprikat ohuiksi siivuiksi. Hienonna kevätsipulin varret ja kuutioi tomaatit. Hienonna minttu.
  2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipuleita ja paprikaa 2–3 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää tomaatit. Paista 3–5 minuuttia niin, että tomaateista irronnut neste osittain haihtuu. Lisää kevätsipulin varret, puolet mintusta ja mausteet.
  3. Tee pannulle kasvisten sekaan neljä kuoppaa. Riko niihin kananmunat. Laske lieden lämpö minimiin ja anna munien kypsyä, kunnes valkuaiset hyytyvät. Keltuaiset saavat jäädä valuviksi. Ripottele pinnalle loput mintut ja chilikastiketta.

Vinkki! Jos haluat munat kypsemmiksi, laita lopussa kansi pannun päälle.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Mikko Hannula
Taatelikinuski sopii myös lettujen, vohveleiden ja vaikkapa paahtoleivän päälle.
Taatelikinuski sopii myös lettujen, vohveleiden ja vaikkapa paahtoleivän päälle.

Luumuista, myslistä, terveellisestä taatelikinuskista ja raikkaasta jugurtista syntyy yhdessä maukas kerrosherkku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 dl taatelikinuskia 8 dl lakumysliä
Valmistusaika
5 min + 15 min + yön yli marinointi + 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jugurttia taatelikinuskilla, lakumyslillä ja marinoiduilla luumuilla

Ainekset

Taatelikinuskikastike
1
vaniljatanko
1
pss (200 g)
kivettömiä pehmeitä taateleita
1
pieni tlk (165 ml)
kookosmaitoa
2
dl
vaaleaa siirappia
1
vaniljatanko
ripaus suolaa
(½–1 dl
vettä)
Marinoidut luumut
6
luumua
2
limetin mehu ja kuori
½
dl
sokeria
4
tähtianista
1
kanelitanko
Lakumysli
2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
ruishiutaleita
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
auringonkukan siemeniä
1
pss (125 g)
pekaanipähkinöitä
1
pss (50 g)
mantelilastuja
3
tl
lakritsijauhetta (esim. Salliselta)
1
dl
öljyä
½
dl
vettä
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

Taatelikinuskikastike

  1. Halkaise vaniljatanko ja poista mustat siemenet tangon sisältä.
  2. Yhdistä ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta tasaisen pehmeäksi seokseksi. Lisää vettä, jos seos tuntuu paksulta.

Vinkki!

Taatelikinuski säilyy viikon ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa.

Marinoidut luumut

  1. Halkaise luumut ja poista kivet. Laita luumut kulhoon.
  2. Raasta limettien kuori ja purista mehu. Laita mehu, sokeri, kaneli ja tähtianikset pieneen kattilaan ja kiehauta, kunnes sokeri sulaa. Lisää limetin kuori. Anna jäähtyä 10 minuuttia ilman kantta.
  3. Kaada liemi luumujen päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.

Lakumysli

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Yhdistä kulhossa hiutaleet, siemenet, pähkinät, mantelilastut ja lakritsijauhe.
  2. Lämmitä pienessä kattilassa öljy, vesi ja hunaja niin, että hunaja sulaa.
  3. Sekoita hunaja-öljyseos mysliainesten joukkoon huolellisesti. Levitä myslisekoitus leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Kääntele välillä ja varo, ettei mysli pala. Anna jäähtyä, ja säilytä kannen alla lasipurkissa.

Vinkki!

Lakumysliä voi napostella vaikka sellaisenaan, kun tekee mieli makeaa ja rapeaa.

Kommentit (0)