
Luumuista, myslistä, terveellisestä taatelikinuskista ja raikkaasta jugurtista syntyy yhdessä maukas kerrosherkku.
Jugurttia taatelikinuskilla, lakumyslillä ja marinoiduilla luumuilla
Ainekset
Työvaiheet
Taatelikinuskikastike
- Halkaise vaniljatanko ja poista mustat siemenet tangon sisältä.
- Yhdistä ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta tasaisen pehmeäksi seokseksi. Lisää vettä, jos seos tuntuu paksulta.
Vinkki!
Taatelikinuski säilyy viikon ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa.
Marinoidut luumut
- Halkaise luumut ja poista kivet. Laita luumut kulhoon.
- Raasta limettien kuori ja purista mehu. Laita mehu, sokeri, kaneli ja tähtianikset pieneen kattilaan ja kiehauta, kunnes sokeri sulaa. Lisää limetin kuori. Anna jäähtyä 10 minuuttia ilman kantta.
- Kaada liemi luumujen päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.
Lakumysli
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Yhdistä kulhossa hiutaleet, siemenet, pähkinät, mantelilastut ja lakritsijauhe.
- Lämmitä pienessä kattilassa öljy, vesi ja hunaja niin, että hunaja sulaa.
- Sekoita hunaja-öljyseos mysliainesten joukkoon huolellisesti. Levitä myslisekoitus leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Kääntele välillä ja varo, ettei mysli pala. Anna jäähtyä, ja säilytä kannen alla lasipurkissa.
Vinkki!
Lakumysliä voi napostella vaikka sellaisenaan, kun tekee mieli makeaa ja rapeaa.