
Uunipuurosta riittää manteli jokaiselle ruokailijalle. Lorauta kyytipojaksi granaattiomenasoppaa.
Mantelinen ohrauunipuuro ja granaattiomenasoppa
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele uunivuoka (tilavuus 1,5–2 l) voinokareella. Mittaa vuokaan ohrasuurimot. Rouhi mantelit ja sekoita suurimoihin. Kaada joukkoon myös maito ja ripottele suola sekä kardemumma. Veistele maidon pinnalle voinokareita.
- Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Sekoittele kypsennyksen alkuvaiheessa muutaman kerran.
Granaattiomenasoppa
- Kiehauta vesi, vadelmat ja sokeri.
- Siivilöi neste ja painele vadelmia kevyesti siivilän läpi. Siirrä neste takaisin kattilaan.
- Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja kaada se ohuena nauhana kiehuvaan nesteeseen.
- Perkaa granaattiomenan siemenet ja lisää ne mehukeiton joukkoon. Anna mehukeiton jäähtyä.
Vinkki! Vadelmat voi jättää halutessaan kokonaisina soppaan.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.