14:35 | 4.2.2016
Pekoni-pinaattileipäpaistos
Aamulla ei ole kiire mihinkään, kun uunissa paistuu leipävuoka.
Pekonilla, pinaatilla ja juustolla höystetty leipäpaistos on herkullinen brunssi- tai aamiaisruoka. Mikä parasta, sen voi koota jo illalla ja paistaa aamulla rapeapintaiseksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
40 min
Helppo
Pekoni-pinaattileipäpaistos
Ainesosat
Vaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele pekoni ja huuhdo ja valuta pinaatti.
- Laita pekoni paistinpannulle ja kuumenna pannu, Ruskista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi. Nosta pekoni talouspaperin päälle ja anna rasvan valua paperiin.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia muutaman minuutin ajan tilkassa öljyä. Lisää pinaatti ja jatka paistamista, kunnes pinaatti kutistuu
- Kuutioi leipä. Raasta juustot.
- Kokoa paistos voideltuun uunivuokaan latomalla leipäkuutioita, pekonia, pinaattipaistosta ja juustoraasteita kerroksittain. Sekoita munamaidon aineet keskenään. Kaada munamaito leipävuokaan ja anna imeytyä ainakin puoli tuntia tai seuraavaan päivään.
- Paista vuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta ruskistunut.