
Vitello tonnato eli tonnikalakastikkeella hunnutettu vasikanpaisti on perinteinen italialainen alkuruoka. Kotoisessa versiossa vasikka korvataan ohuilla kalkkunasiivuilla. Ruuan voi tehdä myös paistetusta, ohueksi viipaloidusta possun sisäfileestä.
Kalkkunatonnato
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi valkosipuli. Valuta tonnikaloista öljy pois. Laita kaikki aineet kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileähköksi.
- Asettele kalkkunaviipaleet laakealle vadille. Levitä päälle tonnikalakastike. Koristele rucolalla, kapriksilla ja pinjansiemenillä.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia