
Herkulliset ja nopeat poro-vuohenjuustorullat voi tehdä etukäteen pakkaseen. Sulaessaan rullista tulee herkullisen pehmeitä.
Katso videolta, miten näppärästi ja nopeasti poro-vuohenjuustorullat valmistuvat:
Poro-vuohenjuustorullat
Ainekset
Työvaiheet
- Levitä iso pala tuorekelmua työlaudalle. Asettele päälle poroviipaleet hieman limittäin 25 cm x 25 cm:n kokoiseksi levyksi.
- Lusikoi vuohenjuusto ja smetana kulhoon. Vatkaa ne sähkövatkaimella kuohkeaksi. Levitä seos nuolijalla poroviipaleiden päälle.
- Ripottele päälle kuivatut marjat ja hienonnettu rosmariini. Kääräise rullaksi kääretortun tapaan kelmua apuna käyttäen. Kääri rulla sitten kelmuun ja nosta leikkuulaudan päällä pakastimeen. Anna jäätyä mieluiten seuraavaan päivään.
- Anna pororullan sulaa kohmeiseksi puoli tuntia leikkuulaudalla. Leikkaa rulla reilun sentin viipaleiksi. Nostele palat vadille pienten saaristolaisnäkkärien päälle. Anna sulaa vielä vartti ennen tarjoilua.
- Tarjoa alkuruokien tai aperitiivin kanssa.
Vinkki! Aseta pororullat näkkärien päälle vasta vähän ennen tarjoilua, jotta näkkärit eivät pehmene. Voit tarjota rullat myös saaristolaisleipänappien päältä.
Tee herkullisen rapea saaristolaisnäkkäri tällä reseptillä: