Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Sami Repo
Annoksia
10
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-oliivipatongit

Ainekset

2
salottisipulia
1
dl
oliiviöljyä
250
g
kirsikkatomaatteja
noin 10
mustia kivettömiä oliivia
2
rkl
sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
noin ½
dl
tuoreita yrttejä hienonnettuna, esim. oreganoa, basilikaa ja timjamia
1
patonki

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Laita ne pannulle öljyn kanssa ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  2. Ota pannu pois liedeltä. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja hienonna oliivit. Yhdistä ne öljy-sipuliseokseen. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Viimeistele yrteillä.
  3. Viipaloi patonki ja paista viipaleisiin rapea pinta uunissa tai pannulla. Lusikoi paloille tomaattiseosta.

Kommentit (0)

Resepti Marja Harjula Kuva Arto Vuohelainen
Kookosmaito pehmentää kasvissosekeiton.
Kookosmaito pehmentää kasvissosekeiton.

Kukkakaalin, kookoksen ja inkiväärin maut sopivat hienosti yhteen. Kasvissosekeitto on riittoisa ja edullinen arkiruoka.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-kasvissosekeitto

Ainekset

4
jauhoista perunaa
2-3
porkkanaa
puolikas kukkakaali
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
tl
jauhettua inkivääriä
8
dl
vettä
2-3
rkl
kasvisfondia
ripaus chilimaustetta
1
tlk
(400 ml) kookoskermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.
  2. Irrota kukkakaalista kukinnot ja paloittele tarvittaessa pienemmiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  4. Mittaa vesi teräskattilaan ja kiehauta. Lisää fondi ja chilimauste sekä kasvikset. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat pehmeitä, 15-20 minuuttia.
  5. Nosta kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella kattilassa tai tehosekoittimessa.
  6. Lisää joukkoon kookoskerma ja kuumenna keitto.

Kommentit (0)

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Sanna Peurakoski
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitua juustoa ja antipastokasviksia

Ainekset

200
g
vuohenmaitogoudaa tai pecorinoa
2
valkosipulinkynttä
1
paahdettu paprika *
4
aurinkokuivattua tomaattia
1
dl
kalamata-oliiveja
noin 1
dl
hyvää oliiviöljyä
1
rkl
valkoista balsamicoa
1
tl
kokonaisia mustapippureita
muutama oksa (sitruuna)timjamia

Työvaiheet

  1. Leikkaa juusto suupalan kokoisiksi paloiksi. Poista kovat kuoret.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Suikaloi paprika ja tomaatit. Yhdistä juustopalat ja kasvikset.
  3. Sekoita öljy, balsamico, pippurit ja yrtit. Kaada seos juusto–kasvisseokseen. Nosta jääkaappiin ja anna maustua vähintään vuorokausi.
  4. Tarjoile esimerkiksi grillatun leivän kanssa.

* Paprikoiden paahtaminen:
Huuhtele paprikat, puolita ne ja poista kanta ja siemenet. Laita paprikat uunivuokaan kuoripuoli ylöspäin ja paahda 225 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kuori on tummunut. Anna jäähtyä hetki ja irrota kuori.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti Kuva Tuomas Kolehmainen
Artisokan sydämiä saa säilykepurkissa, ja niistä syntyy nopea tahna kasviksille.
Artisokan sydämiä saa säilykepurkissa, ja niistä syntyy nopea tahna kasviksille.

Dippi on kätevä vierastarjottava. Voit tehdä tahnan jääkaappiin valmiiksi ja kypsentää seuraavana päivänä juuri ennen vieraiden tuloa.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Artisokka-pinaattidippi

Ainekset

300
g
pakastepinaattia sulatettuna
400
g
artisokan sydämiä
2
dl
parmesaania raastettuna
2
dl
kevytmajoneesia
1
pallo (125 g)
mozzarellaa
1-2
valkosipulinkynttä

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta pinaatti. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. 
  2. Levitä seos uunivuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  3. Tarjoile suolakeksien, patongin tai tuoreiden vihannesten kanssa.

Vinkki! Dippi on kätevä vierastarjottava. Voit tehdä tahnan jääkaappiin valmiiksi ja kypsentää seuraavana päivänä juuri ennen vieraiden tuloa. Kylmästä uuniin nostettuna paistoaika pitenee noin 5 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen
Jos sinulla ei ole etanapannua, tee ruoka pienessä, korkeareunaisessa uunivuoassa.
Jos sinulla ei ole etanapannua, tee ruoka pienessä, korkeareunaisessa uunivuoassa.

Kokeile etanoiden kaveriksi myös muita sieniä kuin suppilovahveroita, erityisesti herkkutatti maistuu.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Suppilovahveroetanat

Ainekset

2
tlk (à 200 g)
isoja etanoita suolaliemessä
2
valkosipulinkynttä
5
dl
tuoreita suppilovahveroita
2
dl
lehtipersiljaa
2
dl
raastettua parmesaania
100
g
voita
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
rapeaa vaaleaa leipää

Työvaiheet

  1. Huuhtele etanat juoksevan veden alla huolellisesti. Kuori ja hienonna valkosipulit. Puhdista ja hienonna suppilovahverot. Hienonna persilja. Raasta parmesaanijuusto.
  2. Sulata voi kulhossa. Sekoita sienet, persilja, valkosipulit ja juustoraaste voin joukkoon. Mausta mustapippurilla.
  3. Lusikoi etanapannun pohjalle maustevoita. Laita päälle huuhdottu etana ja lisää päälle maustevoita.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista etanoita 10 minuuttia, kunnes maustevoi sulaa kiehuvaksi. Nauti rapean leivän kanssa.

Kommentit (0)