Ruotsalaisen keittokirjailija Anna Bergenströmin ohjeella valmistetut etikkasilakat voi mainiosti tehdä myös pakastesilakoista.
Annan marinoidut etikkasilakat
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita liemen aineet keskenään. Anna makujen tasaantua sillä aikaa kun valmistelet muut aineet.
Kuori sipuli. Leikkaa se ja purjo ohuiksi renkaiksi. Rouhi pippurit karkeiksi. Taputtele sulaneet silakkafileet kuiviksi talouspaperilla ja paista kypsiksi pannulla voi-öljyseoksessa.
Lado paistetut silakkafileet kerroksittain punasipuli- ja purjoviipaleiden, laakerinlehtien ja pippurirouheen kanssa astiaan. Valuta päälle liemi. Anna jäähtyä kokonaan huoneenlämmössä. Peitä kelmulla ja nosta viileään muutamaksi tunniksi.
Tarjoa esimerkiksi ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa. Silakat säilyvät viileässä muutaman päivän.