Resepti Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen
Valkosuklaa-jugurttihunnun alle sopii hyvin myös marjakiisseli tai luumusoppa.
Valkosuklaa-jugurttihunnun alle sopii hyvin myös marjakiisseli tai luumusoppa.

Hilpeän juhlava kerrosherkku maistuu aprikoosilta ja valkosuklaalta. Se sulaa suussa kuin lumiukko uimarannalla.

Annoksia
8
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosikerroskiisseli

Ainekset

Aprikoosikiisseli
1
ps (200 g)
kuivattuja aprikooseja
8
dl
appelsiinimehua
¾
dl
sokeria
¾
dl
vettä
3
rkl
perunajauhoja
Valkosuklaajugurtti
4
dl
turkkilaista jugurttia
150
g
valkosuklaata
Koristelu
75
g
tummaa suklaata
1
kuivattu aprikoosi

Työvaiheet

  1. Valmista kiisseli. Keitä aprikooseja sokerilla maustetussa appelsiinimehussa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät vielä hajoa.
  2. Sekoita perunajauhot veteen. Ota kattila pois liedeltä ja kaada suurus ohuena nauhana kiehuvaan kiisselipohjaan samalla sekoittaen.
  3. Nosta kattila liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa ja paksuuntua. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  4. Tee valkosuklaajogurtti. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Lisää jugurtti suklaasulan joukkoon voimakkaasti sekoittaen.
  5. Sulata tumma suklaa ja siirrä se pakastuspussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota leivinpaperille lumiukon oksakäsiä ja pisaroita silmiksi ja suuksi. Nosta kuviot jääkaappiin. Leikkaa aprikoosista pienet nenät.
  6. Annostele tarjoilulaseihin puoleen väliin asti kylmää aprikoosikiisseliä. Lusikoi jugurtti kiisselin päälle ja asettele koristeet paikoilleen.

Kommentit (0)

Resepti ja kuva Jenni Rinkinen
Omenaviipaleet saavat pannarin maistumaan syksyltä.
Omenaviipaleet saavat pannarin maistumaan syksyltä.

Paras pannari on kuohkea ja mehevä, ja se on aateloitu ruskistetulla voilla. Perinteistä herkkua on ihana piristää omenaviipaleilla, kanelilla ja sokerilla.

Annoksia
16
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenapannukakku

Ainekset

8
dl
kevytmaitoa
3
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Uunipellille
50
g
voita
Päälle
6
omenaa
kanelia
sokeria

Työvaiheet

  1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Lisää mausteet ja jauhot. Vatkaa voimakkaasti, jotta jauhot sekoittuvat nesteeseen kunnolla.
  2. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele omenat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  4. Laita uunipellille voipala. Anna voin sulaa ja ruskistua uunissa. Voi on valmista, kun se ei enää sihise.
  5. Pyörittele voisula tasaisesti pellin pohjalle ja reunoille. Kaada loput voisulasta taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada taikina pellille ja asettele taikinan päälle omenaviipaleet. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
  7. Paista 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Jos taikina alkaa kupruilla paistamisen aikana, pistele kuplat rikki haarukalla.
  8. Anna jäähtyä. Tarjoile omenapannari hieman haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Myös paksu jugurtti maistuu tämän pannarin kanssa erinomaisesti.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Imelän kirpeä fudge hemmottelee makeannälkäistä.
Imelän kirpeä fudge hemmottelee makeannälkäistä.

Kotikeittiön karkkitehtaassa ei käytetä lisäaineita! Upean kirpeät pihlajanmarjat sekoitetaan sellaisenaan pehmeän fudgen joukkoon. Luvassa on täydellinen makuelämys.

Annoksia
60 palaa
Valmistusaika
35 min + jäähdytys 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Pihlajanmarjafudge

Ainekset

1
tölkki (375 g)
kondensoitua maitoa
½
dl
maitoa
1
pkt (500 g)
fariinisokeria
1
tl
vaniljasokeria
50
g
voita
1
tl
vettä
1
rkl
tomusokeria
½
tl
suolaa
1
dl
pihlajanmarjoja
(ripaus sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä paksupohjaisessa kattilassa kondensoitu maito, maito, fariinisokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee.
  2. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi sulaa. Jatka sekoittamista 10 minuuttia, kunnes seos jäähtyy 90-asteiseksi ja paksuuntuu.
  3. Sekoita vesitilkkaan tomusokeri ja lisää se nopeasti sekoittaen fudgeen. Lisää suola ja pihlajanmarjat.
  4. Kaada pehmeä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Nosta jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
  5. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.

Vinkki! Fudge säilyy noin kaksi viikkoa kannellisessa astiassa jääkaapissa.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Mikko Hannula
Jos et voi kuvitella omppujälkkäriä ilman kanelia, ripauta joukkoon myös sitä.
Jos et voi kuvitella omppujälkkäriä ilman kanelia, ripauta joukkoon myös sitä.

Rakastatko omena-kaurapaistosta? Sitten sinun kannattaa kokeilla myös tätä. Ihana herkku paistetaan pannulla.

Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kauratoscaomenat pannulla

Ainekset

½
kg
hapokkaita omenoita
Paistamiseen
2
rkl
voita
2
rkl
sokeria tai fariinisokeria
1
tl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
Kauratosca
50
g
voita
½
tl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
¼
tl
suolaa
2
dl
isoja kaurahiutaleita
kanelia)

Työvaiheet

  1. Pese ja lohko omenat siemenettömiksi paloiksi. Viipaloi tai kuutioi ne.
  2. Sulata voi ja sokeri pannulla. Lisää sitruunankuoriraaste. Paista omenat keskilämmöllä ahkerasti käännellen kauniin värisiksi ja melko pehmeiksi. Jaa jälkiruokakulhoihin.
  3. Valmista kauratosca. Sulata voi pannulla, lisää sokerit, sitruunankuoriraaste ja suola. Paista kaurahiutaleita keskilämmöllä viisi minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kevyesti paahtuneita.
  4. Annostele kauratosca omenoiden päälle.

Vinkki! Tarjoa kauratoscaomenoiden kanssa vaniljalla maustettua kermavaahtoa, vaniljakastiketta tai vaahdotettua hapankermaa.

Kommentit (2)

Vierailija

Gluteeniton vain, jos käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita

Vierailija

Onko tosiaan toscassa vain ½ tl sokeria?? Pitäisikö olla ½ dl? Kovin vähäiseltä määrältä vaikuttaa...

Resepti Anu Brask Kuva Satu Kemppainen
Hauskat pastakipot syntyvät muffinipellillä.
Hauskat pastakipot syntyvät muffinipellillä.

Pastan kastikkeessa yllättää jugurtin, parmesaanin ja tahinin liitto. Hunaja karamellisoi porkkanat ihaniksi.

Annoksia
4 isoa tai 8 pientä annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-porkkanapasta

Ainekset

300
g
spagettia
1
l
herneitä
1
l
vettä
2
tl
suolaa
Kastike
2
dl
raastettua parmesaania
1
dl
kreikkalaista jugurttia
1
dl
tahinia
1
dl
tuoretta persiljaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
dl
kuumaa vettä
Karamellisoidut porkkanat
4
porkkanaa
½
purjo
1
sitruunan mehu
1
rkl
öljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolatussa vedessä 6 minuuttia. Riivi herneet palkojensa sisältä pastan joukkoon. Keitä 2 minuuttia. Ota talteen 2 dl pastan keitinvettä ja siivilöi pasta.
  2. Tee kastike ja paista porkkanat pastan kypsyessä. Raasta juusto. Yhdistä kulhossa jugurtti, parmesaaniraaste ja tahini. Hienonna joukkoon persilja ja lisää mausteet.
  3. Leikkaa porkkanat ohuksi paloiksi ja viipaloi huuhdeltu purjo. Purista sitruunan mehu. Kuumenna öljy pannulla ja paista porkkanoita ja purjoa 5 minuuttia. Mausta hunajalla, suolalla ja sitruunamehulla.
  4. Ohenna kastiketta noin desilitralla pastan keitinvettä. Sekoita kastike pastan joukkoon.
  5. Jaa pasta ja porkkanat halutessasi 8 muffinivuokaan ja kuumenna 180 asteissa uunissa 10 minuuttia. Voit myös tarjoilla annokset lautasilta ja lisätä päälle paistettuja porkkanoita.

Kommentit (0)