Resepti Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen
Valkosuklaa-jugurttihunnun alle sopii hyvin myös marjakiisseli tai luumusoppa.
Valkosuklaa-jugurttihunnun alle sopii hyvin myös marjakiisseli tai luumusoppa.

Hilpeän juhlava kerrosherkku maistuu aprikoosilta ja valkosuklaalta. Se sulaa suussa kuin lumiukko uimarannalla.

Annoksia
8
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosikerroskiisseli

Ainekset

Aprikoosikiisseli
1
ps (200 g)
kuivattuja aprikooseja
8
dl
appelsiinimehua
¾
dl
sokeria
¾
dl
vettä
3
rkl
perunajauhoja
Valkosuklaajugurtti
4
dl
turkkilaista jugurttia
150
g
valkosuklaata
Koristelu
75
g
tummaa suklaata
1
kuivattu aprikoosi

Työvaiheet

  1. Valmista kiisseli. Keitä aprikooseja sokerilla maustetussa appelsiinimehussa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät vielä hajoa.
  2. Sekoita perunajauhot veteen. Ota kattila pois liedeltä ja kaada suurus ohuena nauhana kiehuvaan kiisselipohjaan samalla sekoittaen.
  3. Nosta kattila liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa ja paksuuntua. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  4. Tee valkosuklaajogurtti. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Lisää jugurtti suklaasulan joukkoon voimakkaasti sekoittaen.
  5. Sulata tumma suklaa ja siirrä se pakastuspussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota leivinpaperille lumiukon oksakäsiä ja pisaroita silmiksi ja suuksi. Nosta kuviot jääkaappiin. Leikkaa aprikoosista pienet nenät.
  6. Annostele tarjoilulaseihin puoleen väliin asti kylmää aprikoosikiisseliä. Lusikoi jugurtti kiisselin päälle ja asettele koristeet paikoilleen.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Mikko Hannula
Lasivuokaan koottu kerrosherkku taltuttaa äkillisen kakkuhimon.
Lasivuokaan koottu kerrosherkku taltuttaa äkillisen kakkuhimon.

Kulhoon rakennettu mansikkakakku on tiramisun keveämpi serkku. Ricotta antaa kermavaahtoon keveyttä.

Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-ricottakakku

Ainekset

2
dl
vispikermaa
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
½-1
l
tuoreita mansikoita
100
g
savoiardikeksejä
Kostutus
¾
dl
sitruunamehua
¾
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon ricotta ja sokerit. Mausta sitruunankuoriraasteella.
  2. Puhdista ja viipaloi mansikat.
  3. Yhdistä sitruunamehu ja vesi. Kasta savoiardikeksit yksi kerrallaan.
  4. Asettele pieneen lasivuokaan neljä sitruunamehuun dipattua savoiardikeksiä. Lisää kolmannes mansikoista ja kolmannes ricotta-kermavaahdosta. Tee vielä kaksi kerrosta samoin. Säästä vähän mansikkaviipaleita pinnalle.
  5. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Viimeistele tuoreilla mansikoilla.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Päivi Ristell
Kaiva vohvelirauta esiin. Se muuntautuu voileipägrilliksi.
Kaiva vohvelirauta esiin. Se muuntautuu voileipägrilliksi.

Jos sinulla on savukalaa ja paahtoleipää, sävellä iltapalalle ihanat toastit. Maun salaisuutena on simppeli wasabi-tuorejuusto, joka antaa kalalle herkullista potkua.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savukalatoastit

Ainekset

8
isoa grahampaahtoleipäpalaa
Päälle
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3–4
tl
wasabia
1
dl
tilliä hienonnettuna
2–3
sipulinvartta hienonnettuna
200
g
lämminsavulohta
50
g
babypinaattia
½
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Yhdistä maustamaton tuorejuusto ja wasabi. Tarkista, että maku on mielestäsi sopivan tulinen. Levitä tahna tasaisesti kaikille leiville.
  2. Ota neljä leipää erilleen. Levitä niiden päälle hienonnettu tilli, sipulinvarret, savulohi ja pinaatti. Purista päälle sitruunaa ja paina toinen leipä kanneksi.
  3. Kuumenna vohvelirauta, sivele se kevyesti öljyllä ja paista yksi täytetty toasti kerrallaan, kunnes se on paahtunut kauniiksi. Tarjoa saman tien.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella myös täytettyjä tortilloja eli quesadilloja.

Kommentit (0)

Resepti Taina Tellman Kuva Arto Vuohelainen
Tämä kakku ei hätkähdä odottelusta. Maku vain paranee, kun se saa haukkailla happea pöydässä.
Tämä kakku ei hätkähdä odottelusta. Maku vain paranee, kun se saa haukkailla happea pöydässä.

Oikea juustokakku rakennetaan kokonaisista, pehmeistä juustokiekoista. Herkullinen makupari juustoille on itse keitetty lakritsainen kirsikkahillo.

Annoksia
10
Valmistusaika
40 min + 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokakku juustokiekoista

Ainekset

3
erikokoista juustokiekkoa (esim. vuohenjuusto, valkohomejuusto ja punahomejuusto)
Lisäksi
1
dl
saksanpähkinöitä
½
l
tuoreita kirsikoita
1
dl
mustikoita
3
dl
kirsikkahilloa
Lakritsainen kirsikkahillo
1
l
kirsikoita
½
dl
vettä
½
sitruunan mehu
3
dl
sokeria
1
dl
hillosokeria
½
rkl
lakritsajauhetta

Työvaiheet

  1. Tee kirsikkahillo edellisenä päivänä tai jo hyvissä ajoin aiemmin. Poista kirsikoista kivet. Mittaa kattilaan marjat, vesi ja sitruunamehu. Keitä 10 minuuttia. Kuori pinnalle nouseva vaahto. Lisää hillosokeri ja sokeri. Keitä toiset 10 minuuttia ja sekoita joukkoon lakritsajauhe.
  2. Anna valmiin hillon jäähtyä hetki ja kaada se puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä huoneenlämmössä. Anna hillon maustua jääkaapissa vähintään yön yli.
  3. Ota juustot jääkaapista kolme tuntia ennen tarjoilua. Kokoa kakku tarjottimelle. Koristele hillolla ja pähkinöillä.

Vinkki! Kirsikkahilloa jää yli muuhunkin herkutteluun. Hillo säilyy hyvin puhdistetuissa purkeissa jääkaapissa useita kuukausia.

Kommentit (1)

Vierailija

Mitä hä, vastaako tämä juustopöytää? Leivän tai keksin päälle ja hedelmien kanssa?

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Kanavartaat maistuvat myös jäähtyneinä.
Kanavartaat maistuvat myös jäähtyneinä.

Kanavartaat voi tehdä paistovalmiiksi jääkaappiin päivää aikaisemmin. Paista ne aikaisintaan tunti ennen tarjoilua. Kätevää sekä juhlissa että arjessa!

Annoksia
10–15 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-tahinivartaat

Ainekset

1
pkt (500 g)
broilerin ohutleikkeitä
½
dl
tahinia eli seesaminsiementahnaa (Urtekram)
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
puisia varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Nosta broilerileikkeet työlaudalle ja taputtele ne talouspaperilla kuiviksi.
  2. Sekoita tahini, öljy, sitruunamehu ja mausteet. Levitä seos tasaisesti broilerifileiden päälle. Leikkaa fileet terävällä veitsellä pitkiksi suikaleiksi. Pujottele ne varrastikkuihin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  3. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai kylminä.

Kommentit (0)