Gratinoitu kalapata italialaisittain

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Italialaistyyppinen kalapata kypsyy meheväksi tomaattikastikkeessa.
Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Elvi Rista

Seitifile on arjen pelastaja. Tomaattikastikkeella ja oliiveilla peitelty kala on takuulla maukas. Lusikoi päälle perunamuusia.

Ota pakastekala sulamaan hyvissä ajoin ennen kokkaamista. Parhaan lopputuloksen saat sulattamalla kalan jääkaapissa. Sulatusta voi nopeuttaa ripottelemalla kalalle hieman suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
35 minuuttia
Helppo

Gratinoitu kalapata italialaisittain

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Kaada pannulle paseerattu tomaatti ja mausta sokerilla. Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  2. Lisää pataan oliivit, tomaattikuutiot ja sulatetut seitipalat. Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia tai kunnes seiti on melkein kypsää. Rouhi joukkoon mustapippuria ja halutessasi suolaa.
  3. Tee kastikkeen hautuessa muusi pakkauksen ohjeen mukaan veteen, maitoon tai kasvisliemeen. Laita kastike uunivuokaan. Lusikoi päälle perunamuusi. Nosta vuoka 250-asteisen uunin ylätasolle. Anna paistua noin 5 minuuttia tai kunnes muusi saa hieman väriä. Tarjoa sellaisenaan tai vihreän salaatin kera.

Vinkki! Lisää pataan halutessasi kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja paprika sopivat hyvin makumaailmaan.