
Pankokuorrutetut muikut, lankkuperunat ja broccolinit kypsyvät näppärästi samalla pellillä.
Paahdetut muikut ja lankkuperunat
Ainekset
Työvaiheet
- Pese perunat hyvin. Leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Yhdistä öljy ja mausteet kulhossa. Pyöräytä perunat mausteöljyssä ja levitä ne leivinpaperille pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Valmistele sillä aikaa muikut. Huuhdo kalat kevyesti siivilässä ja valuta hyvin. Kuivaa muikut taputtelemalla ne suurpiirteisesti talouspaperilla.
- Mittaa täysjyvävehnäjauhot, suola ja mustapippuri laakeaan kulhoon. Pyöräytä sekaisin. Kumoa muikut jauhojen joukkoon ja kääntele kahdella lusikalla, kunnes kalat ovat kauttaaltaan jauhojen peitossa.
- Riko munat lasiin ja vatkaa rakenne haarukalla rikki. Mittaa pankojauhot toiseen kulhoon.
- Kasta muikku kerrallaan ensin munassa, sitten pankojauhoissa. Nosta valmiit muikut lautaselle odottamaan.
- Huuhdo broccolinit. Pyöräytä ne suolalla maustetussa öljyssä.
- Nosta perunapelti uunista, kääntele perunoita ja siirrä ne kasaksi pellin toiseen laitaan. Levitä pellille muikut. Pirskottele ne öljyllä. Paahda 10 minuuttia.
- Lisää broccolinit ja ripottele päälle siemenet. Jatka paahtamista 5 minuuttia, kunnes muikut ovat rapeita ja kypsiä.
- Sekoita kastikkeen ainekset. Tarjoa tuoreen tillin ja sitruunalohkojen kanssa.
Vinkki! Voit tehdä jugurttikastikkeesta vegaanisen käyttämällä kaurafraichea. Kastike sopii myös ohra-juuressalaatin kaveriksi sekä paprikaveneisiin.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/