Resepti Kaisa Nieminen Kuva Reetta Pasanen
Kanasta ja juureksista saat kerralla ison annoksen uuniruokaa.
Kanasta ja juureksista saat kerralla ison annoksen uuniruokaa.

Kurkistus kaupan pakastealtaaseen nopeuttaa arkiruokarumbaa.

Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-juureskiusaus

Ainekset

450
g
maustamattomia kanasuikaleita
1
ps (500 g)
pakastettua peruna-sipulisekoitusta
2
2 ps (á 180 g)
pakastettuja juuressuikaleita
1
valkosipulinkynsi
2
prk
ruokakermaa
2
tl
currya
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
öljyä paistamiseen ja voiteluun

Työvaiheet

  1. Ota kanasuikaleet ajoissa huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Paista kanasuikaleet kypsiksi öljyssä ja ripottele joukkoon 1t currya.
  3. Voitele uunivuoka öljyllä. Sekoita peruna-sipulisekoitus ja juuressuikaleet kulhossa keskenään. Laita puolet sekoituksesta uunivuoan pohjalle. Lisää kanasuikaleet ja hienonnettu valkosipuli perunoiden päälle.
  4. Laita loput peruna-juuressekoituksesta kanojen päälle.
  5. Mausta ruokakerma suolalla, pippurilla ja currylla, sekoita hyvin. Kaada perunoiden päälle.
  6. Paista uunissa keskitasolla noin 1 tunti. Peitä uunivuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

Kommentit (0)

Resepti Jenni Rinkinen Kuva Istockphoto
Mikro sopii pienten omenamäärien kypsentämiseen. Tätä hilloa varten omenat kannattaa kuoria ja pilkkoa pieniksi.
Mikro sopii pienten omenamäärien kypsentämiseen. Tätä hilloa varten omenat kannattaa kuoria ja pilkkoa pieniksi.

Itse tehty omenasose kruunaa talven pannari-illat ja aamupuurot. Tässä helppo ja takuulla maukas resepti.

90-vuotias vaarini sen opetti: paras ja helpoin omenasose valmistuu mikrossa. Sokeria mikrosose ei välttämättä kaipaa lainkaan, sillä pakastaminen takaa säilyvyyden. 

Tässä soseessa ainoa vaiva on omenoiden kuoriminen. Mutta se kannattaa: sose on sellaisenaan valmis pieniin...

Vaikeustaso
Helppo

Nopea omenasose mikrossa

Ainekset

1
kg
omenoita
2
rkl
vettä
(1–2
rkl
sokeria)

Työvaiheet

  1. Kuori omenat ja lohko ne mikron kestävään astiaan. Lisää joukkoon hieman vettä.
  2. Laita päälle kupu, jos astiassa ei ole mikroon sopivaa kantta.
  3. Kypsennä täydellä teholla niin kauan kunnes omenat ovat täysin soseena. Sekoita välillä. Aikaa menee 5–8 minuuttia.
  4. Sekoita lopuksi hyvin ja lisää halutessasi sokeria. Sosetta voi tässä vaiheessa myös maustaa esimerkiksi kanelilla. 
  5. Laita sose rasioihin, jäähdytä ja pakasta. Suosi mahdollisimman matalia rasioita, joissa sose sulaa nopeasti. Pieniin rasioihin pakastaminen takaa myös sen, että sose kuluu kerralla eikä sitä tarvitse säilyttää jääkaapissa.
  6. Sose on parhaimmillaan hiukan kohmeisena, mutta maistuu myös täysin sulaneena. Erityisen maistuvaa tämä omenasose on mannapuurossa ja pannarin päällä.

Vinkki – kuivata omenankuoret:

  • Omenoista jää sosetta tehdessä melkoinen kasa omenankuoria. Ne voi toki syödä saman tien sellaisenaan, mutta vieläkin parempaa tulee kun kuoret kuivattaa 100-asteisessa uunissa rapeiksi.
  • Halutessasi kuorista voi tehdä omenasokeria: jauha jäähtyneet kuoret monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sokeria, kanelia, kardemummaa ja vaikkapa inkivääriä.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Päivi Ristell
Kaiva vohvelirauta esiin. Se muuntautuu voileipägrilliksi.
Kaiva vohvelirauta esiin. Se muuntautuu voileipägrilliksi.

Jos sinulla on savukalaa ja paahtoleipää, sävellä iltapalalle ihanat toastit. Maun salaisuutena on simppeli wasabi-tuorejuusto, joka antaa kalalle herkullista potkua.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savukalatoastit

Ainekset

8
isoa grahampaahtoleipäpalaa
Päälle
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3–4
tl
wasabia
1
dl
tilliä hienonnettuna
2–3
sipulinvartta hienonnettuna
200
g
lämminsavulohta
50
g
babypinaattia
½
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Yhdistä maustamaton tuorejuusto ja wasabi. Tarkista, että maku on mielestäsi sopivan tulinen. Levitä tahna tasaisesti kaikille leiville.
  2. Ota neljä leipää erilleen. Levitä niiden päälle hienonnettu tilli, sipulinvarret, savulohi ja pinaatti. Purista päälle sitruunaa ja paina toinen leipä kanneksi.
  3. Kuumenna vohvelirauta, sivele se kevyesti öljyllä ja paista yksi täytetty toasti kerrallaan, kunnes se on paahtunut kauniiksi. Tarjoa saman tien.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella myös täytettyjä tortilloja eli quesadilloja.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Valitse broilerinfileiden täytteeksi aito feta, joka ei sula grilliin kovin nopeasti. Halloumi kestää kuumaa vielä sitäkin paremmin.
Valitse broilerinfileiden täytteeksi aito feta, joka ei sula grilliin kovin nopeasti. Halloumi kestää kuumaa vielä sitäkin paremmin.

Sekoita mausteet öljyyn ja hiero broilerinfileisiin. Anna maustua puoli tuntia ja grillaa viitisen minuuttia. Rasvaa ei välttämättä tarvitse lisätä parilalle.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min + 30 min maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Fetalla täytetyt broilerit

Ainekset

1
rkl
öljyä
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
½
tl
suolaa
1
pkt (400 g)
ohuen ohuita broilerinfileepihvejä
1
pkt (200 g)
kovaa fetajuustoa
Lisäksi
cocktailtikkuja
Päälle
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy, ras el hanout, sitruunankuoriraaste ja suola keskenään. Hiero mausteseos broilerinfileisiin ja anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
  2. Leikkaa feta tangoiksi. Nosta yksi fetapala broilerinfileen päälle. Kääräise rullaksi ja kiinnitä cocktailtikulla.
  3. Grillaa parilalla suoraa grillausta käyttäen viitisen minuuttia molemmin puolin grillin kuumuudesta riippuen. Viimeistele hunajalla.

Kommentit (1)

Vishakha Singh

Thanks for sharing this wonderful post and I'm glad to have this post here.You did commendable job.
Escorts in Gurgaon

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Kanavartaat maistuvat myös jäähtyneinä.
Kanavartaat maistuvat myös jäähtyneinä.

Kanavartaat voi tehdä paistovalmiiksi jääkaappiin päivää aikaisemmin. Paista ne aikaisintaan tunti ennen tarjoilua. Kätevää sekä juhlissa että arjessa!

Annoksia
10–15 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-tahinivartaat

Ainekset

1
pkt (500 g)
broilerin ohutleikkeitä
½
dl
tahinia eli seesaminsiementahnaa (Urtekram)
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
puisia varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Nosta broilerileikkeet työlaudalle ja taputtele ne talouspaperilla kuiviksi.
  2. Sekoita tahini, öljy, sitruunamehu ja mausteet. Levitä seos tasaisesti broilerifileiden päälle. Leikkaa fileet terävällä veitsellä pitkiksi suikaleiksi. Pujottele ne varrastikkuihin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  3. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai kylminä.

Kommentit (0)