Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Nahattomista broilerin fileepihveistä saa kätevästi tasakokoisia suikaleita saksimalla.
Nahattomista broilerin fileepihveistä saa kätevästi tasakokoisia suikaleita saksimalla.

Tuttu kanapasta muuntuu vielä herkullisemmaksi smetanan, sitruunan ja dijoninsinapin avulla. Usko pois, annos ei kaipaa edes parmesaania.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen kanapasta

Ainekset

1
rs (500 g)
broilerin fileepihvejä
1
sipuli
1
rkl
öljyä
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rkl
(luomu)sitruunan kuorta raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
300
g
pastaa (esim. trottole)
Päälle
1
ps
kevätsipulia hienonnettuna
1
rkl
kapriksia
sitruunaa

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa fileet vinoviipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Paista broilerisuikaleet kuumalla pannulla öljyssä ahkerasti käännellen. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Lusikoi joukkoon smetana. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla muutama minuutti.
  3. Lisää sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu, sinappi, suola ja pippuri. Pyöräytä sekaisin.
  4. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
  5. Yhdistä pasta ja kastike. Anna vetäytyä hetki kannen alla. Viimeistele annokset kevätsipulilla, kapriksilla ja sitruunalla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kesähelteillä maistuu kevyt salaatti, jonka ainekset saat vaikka torilta. Saat salaatista vegaanisen vaihtamalla jogurtin kaurafraîcheen ja hunajan vaaleaan siirappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Torikauppiaan salaatti

Ainekset

1
pieni (300 g)
kukkakaali
1
nippu (250 g)
porkkanoita
1
nippu (200 g)
retiisejä
1
kesäsipuli varsineen
Kastike
200
g
turkkilaista jogurttia
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Huuhdo kasvikset. Paloittele ne samankokoisiksi haarukkapaloiksi. Retiisit voit halutessasi käyttää kokonaisina. Hienonna sipuli.
  2. Pyöräytä ainekset kulhossa sekaisin.
  3. Vatkaa jogurtti, sinappi, hunaja ja kaprikset keskenään. Valuta kastike kasvisten joukkoon. Viimeistele hienonnetuilla sipulinvarsilla.

Ohje Emilia Kolari Kuva Mikko Hannula

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Kasvisveneistä saat syysiltojen muhkeimmat tarjottavat.
Kasvisveneistä saat syysiltojen muhkeimmat tarjottavat.

Kuoressa koko ateria! Täytettyjä paprikoita ei kannata hylätä 1980-luvulle. Nyt ruoka valmistetaan suippopaprikoista ja täytteessä maistuvat pavut ja pekoni. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt pekonipaprikat

Ainekset

4
suippopaprikaa
Täyte
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pkt (120 g)
broileripekonia
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
juustokuminaa
½
tl
cayennenpippuria
2
dl
pitkäjyväistä riisiä
3
dl
kiehautettua vettä
1
prk (285/170 g)
kidneypapuja
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ps (à 150 g)
cheddarjuustoraastetta
Päälle
½
ps (à 150 g)
cheddarjuustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi pekoni.
  2. Levitä pekonit kylmän paistokasarin pohjalle. Kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Lisää savupaprikajauhe, juustokumina ja cayennenpippuri. Kiehauta. Lisää sipulit, riisi ja tilkka öljyä. Kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Kaada pannulle kiehautettu vesi. Hauduta riisiä kannen alla 10–15 minuuttia, kunnes se on lähes kypsää.
  4. Valuta ja huuhdo pavut. Kumoa ne riisin joukkoon ja kiehauta. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste.
  5. Huuhdo paprikat ja halkaise ne pitkittäin niin, että myös kanta leikkautuu keskeltä kahtia. Poista siemenet ja valkoiset kalvot. Säästä kannat, sillä ne pitävät paprikat kasassa ja näyttävät kauniilta paahtuneina.
  6. Nostele paprikaveneet leivinpaperin päälle pellille vieri viereen, jotta ne pysyvät pystyssä toisiaan vasten.
  7. Jaa täyte paprikoiden sisälle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Mikko Hannula
Rieskarulla antaa virtaa pitkälle päivään.
Rieskarulla antaa virtaa pitkälle päivään.

Savulohella ja avokadolla täytetty rieska käy myös lounaasta. Jos haluat valmistaa sen etukäteen, lisää avokado viipaleina, ettei rieska kostu liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-avokadorullat

Ainekset

1
avokado
½
sitruunan mehu
1
punasipuli
1
pss (100 g)
retiisiä
½
ruukkua tilliä
150
g
kylmäsavulohta
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
tl
maalaissinappia
4
ohutta peruna- tai ohrarieskaa
1
ruukku rukolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi sisus kulhoon. Purista joukkoon sitruunan mehu. Muussaa avokado haarukalla.
  2. Leikkaa sipuli ja retiisit ohuiksi siivuiksi. Hienonna tilli.
  3. Hienonna kylmäsavulohi. Sekoita sen joukkoon tuorejuusto, sinappi ja tilli.
  4. Levitä avokadoa rieskalle ja lusikoi päälle kalatahnaa. Lisää sipulia, retiisejä ja rukolaa. Kääri rieska rullalle ja lämmitä voileipägrillissä 5–8 minuuttia.

Vinkki!

Rullat voi lämmittää myös varovasti paistinpannulla tai uunissa grillivastuksen alla.

Kommentit (2)

Vierailija

Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.

Vierailija

Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/

Resepti Kaisa Niemine Kuva Anna Huovinen
Kun ruoka on syöty, nypi loppu broileri kunnolla. Saat vielä seuraavan päivän annoksen.
Kun ruoka on syöty, nypi loppu broileri kunnolla. Saat vielä seuraavan päivän annoksen.

Kun haluat syödä edullisesti, tartu kauden juureksiin, omenoihin ja yrtteihin. Kokonaisesta broilerista saa helposti kerralla paljon syötävää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 t (broileri) 1 t (juurekset)
Vaikeustaso
Helppo

Omena-rosmariinibroileri ja sitruunamarinoidut juurekset

Ainekset

Omena-rosmariinibroileri
2
kokonaista broileria
suolaa ja mustapippuria
8
rkl
voita
4
tl
kuivattua rosmariinia
4
rkl
hunajaa
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
2
kotimaista omenaa
Sitruunamarinoidut juurekset
½
kg
perunoita
3
palsternakkaa
8
porkkanaa
300
g
selleriä
suolaa ja mustapippuria
1
sitruunan mehu
½
dl
öljyä
2
valkosipulin kynttä
1
tl
timjamia
1
tl
rosmariinia

Työvaiheet

  1. Ota broilerit hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Huuhtele ne sisältä ja ulkoa. Kuivaa huolellisesti talouspaperilla.
  2. Laita broilerit uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pehmeän voin joukkoon rosmariini, hunaja ja hienonnettu valkosipulikynsi. Levitä voiseos broilerin päälle ja sisälle.
  3. Paloittele sitruuna ja pari omenaa kuorineen broilerin sisään.
  4. Aseta paistomittari broilerien paksuimpaan kohtaan. Paista niitä 175 asteessa noin 1½ tuntia, kunnes sisälämpötila on noin 75 astetta. Valele niitä paistamisen aikana vuokaan valuneella liemellä. Voit paistaa broilerit myös paistopussissa.

Vinkki! Voit oikaista ruuanlaitossa jättämällä sitruunat ja omenat pois broilerin sisältä.

Helppo kastike broilerille syntyy nopeasti majoneesista, puristetusta valkosipulista, raastetusta sitruunankuoresta ja silputuista yrteistä.

Sitruunamarinoidut juurekset

  1. Kuori juurekset. Leikkaa perunat lohkoiksi sekä palsternakat, porkkanat ja sellerit paksuiksi tikuiksi. Laita juurekset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Mausta juurekset suolalla ja pippurilla.
  2. Sekoita sitruunamehun joukkoon öljy, hienonnettu valkosipuli, timjami ja rosmariini. Kaada seos juuresten päälle. Paista 225 asteessa noin 40 minuuttia riippuen juuresten paksuudesta.

Vinkki! Juuresten joukkoon sopivat bataatti, sipuli- ja punajuurilohkot.

Tee lopusta broilerista seuraavana päivänä herkullinen pasta!

Kommentit (0)