Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen
Fajitaksissa parasta on se, että jokainen voi tehdä täytteestä juuri sellaisen kuin itse haluaa.
Fajitaksissa parasta on se, että jokainen voi tehdä täytteestä juuri sellaisen kuin itse haluaa.

Arkiruuan ei tarvitse olla konstikasta: purkki säilykepapuja, grillattua broileria ja tortillalättyjä. Ja maistuu kaikille!

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanafajitakset

Ainekset

1
sipuli
2
punaista suippopaprikaa tai tavallista paprikaa
2
tl
rypsiöljyä
2
prk (à 400 g)
keitettyjä papuja tomaattikastikkeessa
1
tl
chilijauhetta
½
kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
noin 200
g
kypsää broilerinlihaa
muutama
korianterinoksa
Tarjoiluun
tortillalättyjä, ranskankermaa, vihreää salaattia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi paprikat. Kuullota sipulia pannulla öljyssä muutama minuutti.
  2. Lisää pavut kastikkeineen sekä paprika pannulle. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Mausta chilillä ja mustapippurilla. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Suikaloi broileri ja lisää se kastikkeeseen korianterin kanssa.
  4. Tarjoile kastike tortillalättyjen, ranskankerman ja vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Päivi Ristell
Kaiva vohvelirauta esiin. Se muuntautuu voileipägrilliksi.
Kaiva vohvelirauta esiin. Se muuntautuu voileipägrilliksi.

Jos sinulla on savukalaa ja paahtoleipää, sävellä iltapalalle ihanat toastit. Maun salaisuutena on simppeli wasabi-tuorejuusto, joka antaa kalalle herkullista potkua.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savukalatoastit

Ainekset

8
isoa grahampaahtoleipäpalaa
Päälle
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3–4
tl
wasabia
1
dl
tilliä hienonnettuna
2–3
sipulinvartta hienonnettuna
200
g
lämminsavulohta
50
g
babypinaattia
½
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Yhdistä maustamaton tuorejuusto ja wasabi. Tarkista, että maku on mielestäsi sopivan tulinen. Levitä tahna tasaisesti kaikille leiville.
  2. Ota neljä leipää erilleen. Levitä niiden päälle hienonnettu tilli, sipulinvarret, savulohi ja pinaatti. Purista päälle sitruunaa ja paina toinen leipä kanneksi.
  3. Kuumenna vohvelirauta, sivele se kevyesti öljyllä ja paista yksi täytetty toasti kerrallaan, kunnes se on paahtunut kauniiksi. Tarjoa saman tien.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella myös täytettyjä tortilloja eli quesadilloja.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Valitse broilerinfileiden täytteeksi aito feta, joka ei sula grilliin kovin nopeasti. Halloumi kestää kuumaa vielä sitäkin paremmin.
Valitse broilerinfileiden täytteeksi aito feta, joka ei sula grilliin kovin nopeasti. Halloumi kestää kuumaa vielä sitäkin paremmin.

Sekoita mausteet öljyyn ja hiero broilerinfileisiin. Anna maustua puoli tuntia ja grillaa viitisen minuuttia. Rasvaa ei välttämättä tarvitse lisätä parilalle.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min + 30 min maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Fetalla täytetyt broilerit

Ainekset

1
rkl
öljyä
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
½
tl
suolaa
1
pkt (400 g)
ohuen ohuita broilerinfileepihvejä
1
pkt (200 g)
kovaa fetajuustoa
Lisäksi
cocktailtikkuja
Päälle
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy, ras el hanout, sitruunankuoriraaste ja suola keskenään. Hiero mausteseos broilerinfileisiin ja anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
  2. Leikkaa feta tangoiksi. Nosta yksi fetapala broilerinfileen päälle. Kääräise rullaksi ja kiinnitä cocktailtikulla.
  3. Grillaa parilalla suoraa grillausta käyttäen viitisen minuuttia molemmin puolin grillin kuumuudesta riippuen. Viimeistele hunajalla.

Kommentit (1)

Vishakha Singh

Thanks for sharing this wonderful post and I'm glad to have this post here.You did commendable job.
Escorts in Gurgaon

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Kanavartaat maistuvat myös jäähtyneinä.
Kanavartaat maistuvat myös jäähtyneinä.

Kanavartaat voi tehdä paistovalmiiksi jääkaappiin päivää aikaisemmin. Paista ne aikaisintaan tunti ennen tarjoilua. Kätevää sekä juhlissa että arjessa!

Annoksia
10–15 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-tahinivartaat

Ainekset

1
pkt (500 g)
broilerin ohutleikkeitä
½
dl
tahinia eli seesaminsiementahnaa (Urtekram)
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
puisia varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Nosta broilerileikkeet työlaudalle ja taputtele ne talouspaperilla kuiviksi.
  2. Sekoita tahini, öljy, sitruunamehu ja mausteet. Levitä seos tasaisesti broilerifileiden päälle. Leikkaa fileet terävällä veitsellä pitkiksi suikaleiksi. Pujottele ne varrastikkuihin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  3. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai kylminä.

Kommentit (0)

Resepti ja kuva Jenni Rinkinen
Ilman munamaitoa tehty makaronilaatikko on ihanan irtonaista.
Ilman munamaitoa tehty makaronilaatikko on ihanan irtonaista.

Makaronilaatikon makaroneja ei tarvitse keittää kunhan muistaa sekoittaa vuokaa kypsennyksen aikana. Laatikko ei aina kaipaa munamaitoa vaan nesteenä voi käyttää esimerkiksi lihalientä.

Annoksia
6–8
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pelkistetty makaronilaatikko

Ainekset

400
g
jauhelihaa
pieni sipuli tai 2 vartta kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
½
tl
suolaa
5
dl
makaronia
8
dl
lihalientä
voita vuoan voitelemiseen ja pannulle

Työvaiheet

  1. Anna voin ruskistua pannussa ja lisää jauheliha ja hienonnetut sipulit. Ruskista kunnolla. Lisää suola ja halutessasi kuivamausteita kuten paprikajauhetta, oreganoa ja mustapippuria. Maista. Seos saa maistua tässä vaiheessa kunnolla, koska maku miedontuu, kun joukkoon lisää muut raaka-aineet.
  2. Voitele laakea vuoka voilla ja lisää makaronit ja ruskistettu jauheliha. Huljauta lihaliemi paistinpannulle ja kaada vuokaan.
  3. Paista laatikkoa 175 asteessa 30 min. Nostele makaroneja aina välillä, jotta ne eivät jämähdä vuoan pohjaan. Nosta lämpötila 225 asteeseen, jotta pinta ruskistuu.
  4. Anna laatikon vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkkejä!

Voit lisätä lihaliemen joukkoon kolme kananmunaa, jos haluat laatikosta kiinteämpää. Jäähdytä liemi ja riko joukkoon kananmunat. Sekoita haarukalla kunnes neste on tasaista.

Laatikon voi kuorruttaa juustolla, herkullisin maku tulee raastetusta parmesaanista.

Kommentit (1)

Vierailija

Itse tehnyt kasvisliemeen, ei niin suolaista..