13:00 | 23.9.2013
Täytetyt kesäkurpitsat
Täyte onnistuu niin jauhelihasta kuin soijarouheestakin.
Kesäkurpitsat maistuvat mainioilta uunissa paistettuina. Kokeile samaa ohjetta myös munakoisoille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min
Helppo
Täytetyt kesäkurpitsat
Ainesosat
Vaiheet
- Halkaise kesäkurpitsat (tai munakoiso). Koverra terävällä veitsellä niiden sisus irti siten, että reunaan jää noin puoli senttiä. Leikkaa sisukset pieniksi kuutioiksi.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota silppua pinnoitetulla pannulla öljyssä muutama minuutti.
- Lisää kasviskuutiot ja jatka paistamista, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää pannulle jauheliha ja paista se kypsäksi. Mausta paprikalla ja chilijauheella.
- Kaada pannulle tomaattimurska, kiehauta seos ja anna hautua miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Pyöristä kastikkeen maku sokerilla ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Valuta kesäkurpitsaveneisiin hieman öljyä. Nosta ne vuokaan ja esikypsennä niitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kastikkeen kypsyessä. Ota vuoka pois uunista.
- Mausta kastike yrttisilpulla. Täytä veneet kastikkeella. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunin ylätasolla noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja veneet ovat kypsiä.
- Tarjoile keitetyn yrttiriisin ja salaatin kanssa. Tsatsiki, majoneesi tai kermaviilipohjainen kastike sopii mainiosti kasvisten mehevöittäjäksi, vaikkei ruoka sitä välttämättä kaipaakaan.
Vinkki! Kasvissyöjän version saat tekemällä kastikkeen jauhelihan sijaan soijarouheesta.