Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo
Pesto maustaa papukeiton.
Pesto maustaa papukeiton.

Nopea keitto syntyy tölkkipavuista ja pakastevihanneksista. Voit ruskistaa keiton sekaan jauhelihaa tai broilerisuikaleita.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Papukeitto

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
tlk
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1
tlk
tomaattimurskaa
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutioita
3
rkl
pestoa
300
g
kesäkurpitsaa
2
ps
pakastekasviksia
1
tl
mustapippuria
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kaikki kasvikset valmiiksi. Purista valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia sekä valkosipulia muutama minuutti.
  3. Lisää valutetut pavut, tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Mausta pestolla. Kiehauta keitto ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää kesäkurpitsapalat ja pakastekasvikset. Keitä vielä 10 minuuttia.
  4. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla. Tarjoa smetananokareen kanssa.

Vinkki! Voit ruskistaa keiton sekaan jauhelihaa tai broilerisuikaleita. Lisää ne keittoon yhtä aikaa papujen, tomaattimurskan ja liemen kanssa. Voit myös lisätä kasvislientä tarvittaessa.

Kommentit (0)

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapukeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2-3
porkkanaa
1
tl
rypsiöljyä
8
dl
vettä
1
rkl
limetin mehua
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
thaimaalaista kalakastiketta
½
tl
tabascoa
½
tl
suolaa
2
tomaattia
tuoretta korianteria
300
g
katkarapuja tai jättikatkarapuja

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja viipaloi porkkanat.
  2. Kuullota sipulisilppua muutama minuutti öljyssä. Lisää vesi ja kiehauta.
  3. Lisää keittoon porkkanaviipaleet, limetin mehu, tomaattipyree, kalakastike, tabasco ja suola. Hauduta 15 minuuttia.
  4. Pese ja kuutioi tomaatit ja silppua korianteri. Lisää ne lopuksi sulaneiden ja valutettujen katkarapujen kanssa keittoon.

Vinkki! Keitosta saa juhlavan, kun vaihdat katkaravut jättikatkarapuihin.

Kommentit (0)

Annoksia
4-6

Katkarapu-nuudelikeitto

Ainekset

l
vettä
2
kanaliemikuutiota
3
tl
inkivääritahnaa
1
chilipalko
1
rkl
limetin mehua
2
porkkanaa
½
purjoa
4
annoskerää riisinuudeleita
400
g
katkarapuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot, inkivääritahna, chili ja limetin mehu.
  2. Käsittele kasvikset. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Halkaise ja viipaloi pesty purjo.
  3. Keitä kasviksia liemessä 5-10 minuuttia. Lisää nuudelit ja sulatetut ja valutetut katkaravut. Viimeistele silputulla korianterilla.

Vinkki! Aidomman maun saat käyttämällä liemikuutioiden tilalla 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta

Kommentit (0)

Annoksia
6-8
Vaikeustaso
Helppo

Juuresrösti

Ainekset

5
porkkanaa
1
pala (100 g)
palsternakkaa
1
pala (150 g)
selleriä
1
hapan omena
2
munaa
3
rkl
soijajauhoja
1
tl
rosmariinia
¾
tl
pippurisekoitusta
1
tl
suolaa
Paistamiseen
öljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset ja omena.
  2. Riko munat kulhoon. Lisää soijajauho ja mausteet. Turvota seosta 5 minuuttia.
  3. Lisää raaste ja sekoita tasaiseksi.
  4. Muodostele käsissä pieniä pihvejä. Paista kuumalla pannulla muutama minuutti puoleltaan, niin että pintaan tulee kaunis väri. Nosta röstit uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200- asteisessa uunissa 10 minuuttia. Voit myös kypsentää pihvit suurella paistinpannulla, miedolla lämmöllä ilman uunia.

Kommentit (0)

Resepti Kaisu Rehbinder Teksti Marja Samuli Kuva Arto Vuohelainen
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Sieniseljanka

Ainekset

400
g
sieniä esim. rasia siitakesieniä ja toinen 200 g suolasieniä esim. haaparouskuja
1
purjo
pala
juuriselleriä
1
porkkana
2
rkl
voita
1
l
vettä
1
dl
suolakurkun lientä
1
tl
siirappia
1
kasvisliemikuutio
1
valkosipulin kynsi
1
laakerinlehti
1-2
rkl
silputtua persiljaa
pari
timjamin oksaa
10
oliivia
1
rkl
kapriksia
1
suolakurkku
Lisäksi
1
prk (150 g)
smetanaa

Työvaiheet

  1. Ryöppää suolasienet liian suolan poistamiseksi. Kiehauta reilusti vettä ja keitä sieniä kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Valuta hyvin.
  2. Leikkaa kasvikset suikaleiksi ja kiehauta voissa yhdessä siitakesienien kanssa. Lisää vesi, suolakurkun liemi, siirappi, liemikuutio, murskattu valkosipuli, laakerinlehti, persiljasilppu ja timjami.
  3. Keitä hiljakseen noin 20 minuuttia ja lisää suolasienet. Keitä edelleen noin 5 minuuttia. 
  4. Lisää lopuksi viipaloidut oliivit, kaprikset ja paloiteltu suolakurkku. Tarjoa smetanan kanssa.

Kommentit (0)