
Täyteläinen keitto syntyy ilman kermaa.
Sitruunainen kikhernekeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Liota kikherneitä yön yli runsaassa vedessä. Siivilöi liotusvesi ja huuhtele herneet. Esikeitä kikherneitä puolitoista tuntia reilussa määrässä vettä.
- Valmista keitto. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä hienonnettu sipuli. Lisää vesi sekä kuoritut ja paloitellut porkkanat ja esikeitetyt kikherneet.
- Mausta keitto sitruunamehulla, hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella ja kanelitangolla. Hauduta keittoa puolisen tuntia. Soseuta.
- Lisää halutessasi loraus valkoviiniä. Viimeistele mustapippurilla, suolalla sekä lehtipersiljalla.
Vinkki! Keiton voi valmistaa myös purkkikikherneistä. Silloin liottamista ja esikettämistä ei tarvita.
Tein keiton täysin reseptin mukaan ja tuloksena oli vetinen , mauton litku. Onko vesimäärä ohjeessa oikein? Valkoviiniä en lorauttanut, mutta se tuskin olisi tilannetta parantanut.