
Halloumi sopii uuniruokiin, sillä se maistuu herkulliselta grillattuna eikä sula.
Itämainen halloumipelti
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo ja paloittele munakoiso ja kukkakaali. Kuori ja viipaloi sipulit. Siirrä kasvikset ja mantelit leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon vuokaan. Valuta päälle öljy ja ripottele mausteet. Sekoita mausteet tasaisesti aineksiin.
- Viipaloi halloumi kasvisten päälle.
- Paahda ruokaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset kypsyvät ja juusto ruskistuu. Voit paahtaa ruokaan lopuksi pintaväriä uunin grillivastuksilla parin minuutin ajan.
- Koristele ruoka granaattiomenan siemenillä ja yrteillä.
Vinkki! Turkkilainen jugurtti sopii tämän kasvisruuan kastikkeeksi.