
Neljän juuston pastaa syödään eri puolilla Italiaa. Jokaisella suvulla on oma, tarkoin vaalittu ohjeensa, joten ruuasta on olemassa paljon eri versioita. Kaikkia reseptejä yhdistää taloudellisuus: jääkaappiin unohtuneista juustonkannikoista valmistuu upea ruoka. Joskus pastaa kuorrutetaan hetki uunissa.
Neljän juuston pennepasta
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Pastan kypsyessä valmista kastike. Mittaa kerma ja voi paksuun kattilaan, kuumenna lähes kiehumispisteeseen. Lisää kuumaan seokseen juustot pieninä paloina. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Valuta vesi pois kypsästä pastasta. Yhdistä pasta ja kastike. Mausta mustapippurilla ja lehtipersiljalla.
- Annostele pasta lautasille ja ripottele pecorino pinnalle.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.