Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg

Sopii myös kalan ja kanan lisukkeeksi.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattipasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
kpl
punasipulia
1
kpl
valkosipulinkynttä
300
g
pinaattia
oliiviöljyä
1
tlk
ruokakermaa
suolaa
pippuria
150
g
vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta siivilässä.
  2. Kuori ja silppua punasipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Riivi pinaatinlehdistä kannat ja revi lehtiä vähän pienemmiksi. Kuullota sipuleita ja pinaattia pienissä erissä pannulla oliiviöljyssä, kunnes lehdet ovat käpertyneet kokoon.
  3. Lisää ruokakerma, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää sekaan paloiteltu vuohenjuusto ja anna sen pehmetä muutama minuutti.
  4. Sekoita pasta ja kastike. Lisää mausteita halutessasi.


Vinkki! Voit puristaa valmiin ruuan päälle sitruunamehua. Myös paistettu kala tai kanapalat sopivat ruokaan, samoin oliivit. Sekaan voi suikaloida myös aurinkokuivattuja tomaatteja.

 

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Napakat avomaankurkut paahtuvat grillissä rapsakoiksi.
Napakat avomaankurkut paahtuvat grillissä rapsakoiksi.

Avomaankurkuista saa herkullisen lisäkkeen, kun kurkut grillaa nopeasti joka puolelta. Hurmaava maku syntyy mummonkurkuista tutulla etikkakastikkeella.

Annoksia
8
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut mummonkurkut

Ainekset

2 isoa tai 4 keskikokoista avomaankurkkua
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sormisuolaa
Kastike
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
2
rkl
tilliä hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja leikkaa kurkut lohkoiksi. Sivele ne öljyllä ja ripottele pinnalle vähän suolaa.
  2. Grillaa kurkut kuumalla grilliritilällä suoralla lämmöllä nopeasti joka puolelta. Kääntele niin, että lohkon jokainen pinta saa kauniit raidat.
  3. Nostele kurkut vadille. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja pirskota se kurkkujen päälle. Tarjoa mieluiten heti.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Eilisen ylijäämäperunat ovat loistosyy kokata meheviä kasvisnyyttejä.
Eilisen ylijäämäperunat ovat loistosyy kokata meheviä kasvisnyyttejä.

Avonaisissa nyyteissä kasvikset saavat aavistuksen hyvää savun makua.

Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasviskiharanyytit

Ainekset

50
g
voita sulatettuna
1
pkt (250 g)
vihreää parsaa
2
porkkanaa
1–2
kesäsipulia varsineen
5–6
keitettyä uutta perunaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
rakuunaa
1
pkt (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa
Lisäksi
vahvaa alumiinifoliota (Pirkka)

Työvaiheet

  1. Leikkaa alumiinifoliosta 8 noin 15 sentin levyistä suikaletta ja puolita ne. Jos käytät tavallista foliota, laita kaksi palaa päällekkäin. Sivele folioiden keskikohdat voisulalla ja nosta niiden reunat ylöspäin.
  2. Huuhdo parsat hyvin ja taita tyvestä kuiva kanta pois. Pese ja kuori porkkanat. Kesäporkkanoille riittää reilu harjaus. Huuhdo kesäsipulit.
  3. Viipaloi keitetyt perunat nyyttien pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Napsauta parsojen nuput irti ja lisää nyytteihin. Vedä parsanvarret ja porkkanat kuorimaveitsellä suikaleiksi. Puolita ja viipaloi sipulit. Hienonna varret.
  5. Annostele nyytteihin loput kasvikset. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja rakuunaa. Valuta loppu voisula.
  6. Lusikoi pinnalle nokare vuohenjuustoa. Nyytti saa jäädä avonaiseksi, jotta kasvikset saavat grillistä savun makua.
  7. Grillaa nyyttejä parilan laidalla kuvulla peitettynä 15–20 minuuttia. Aika riippuu grillin kuumuudesta ja siitä, kuinka pehmeitä kasviksia haluat. Maku on parhaimmillaan, kun hieman purutuntumaa on jäljellä.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen
Kanavartaat maistuvat myös jäähtyneinä.
Kanavartaat maistuvat myös jäähtyneinä.

Kanavartaat voi tehdä paistovalmiiksi jääkaappiin päivää aikaisemmin. Paista ne aikaisintaan tunti ennen tarjoilua. Kätevää sekä juhlissa että arjessa!

Annoksia
10–15 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-tahinivartaat

Ainekset

1
pkt (500 g)
broilerin ohutleikkeitä
½
dl
tahinia eli seesaminsiementahnaa (Urtekram)
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
puisia varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Nosta broilerileikkeet työlaudalle ja taputtele ne talouspaperilla kuiviksi.
  2. Sekoita tahini, öljy, sitruunamehu ja mausteet. Levitä seos tasaisesti broilerifileiden päälle. Leikkaa fileet terävällä veitsellä pitkiksi suikaleiksi. Pujottele ne varrastikkuihin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  3. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai kylminä.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Video Ninna Lindström
Lentävä lautanen -videolla syntyy helppo ja nopea pastasalaatti, joka pelastaa kaikenikäiset kokit nälkäkiukulta.

Pastasalaatti on kesän monitoimiruoka, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisille. Taltuta salaatilla lounasnälkä, pakkaa piknikille evääksi tai nauti välipalaksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen pastasalaatti

Ainekset

4
dl
kuviopastaa
1
l
vettä ja 1 tl suolaa pastan keittämiseen
2
rkl
rypsiöljyä
10
kirsikkatomaattia
6
aurinkokuivattua tomaattia
1
pkt (200 g)
salaatti- tai fetajuustokuutioita
½
dl
auringonkukansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
Kastike
½
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää suola ja pasta. Keitä pasta kypsäksi. (Tarkista pastan kypsennysaika pakkauksesta.)
  2. Valuta kypsä pasta lävikössä ja siirrä kulhoon. Sekoita öljy pastan joukkoon.
  3. Huuhtele kirsikkatomaatit ja halkaise ne. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Siirrä molemmat pastan joukkoon.
  4. Lisää juustokuutiot ja auringonkukansiemenet pastan joukkoon. Nypi basilikanlehdet salaattiin.
  5. Mittaa kastikkeen aineet pieneen kulhoon ja sekoita. Kaada kastike pastasalaatin joukkoon ja sekoittele nostellen kaikkialle salaattiin.

Kommentit (0)