
Kun risoton teon oppii, voi sitä tehdä vaikka joka viikko.
Pinaattirisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta vesi ja liemikuutio. Ota iso kattila ja kuumenna siinä öljy. Kaada riisit kattilaan ja hämmentele, kunnes jyvät muuttuvat läpikuultaviksi.
- Lisää joukkoon valkoviini ja tilkka kuumaa kasvislientä. Hämmennä riisiä ja anna nesteen imeytyä. Lisää nestettä vähitellen koko ajan sekoitellen aina, kun edellinen nesteenlisäys on ehtinyt imeytyä. Lisää vielä vettä tarvittaessa. Oikeaoppinen risotto muistuttaa löysähköä puuroa.
- Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi joukkoon suikaloitu pinaatti ja kuumenna.
- Tarjoa risotto paahdettujen pinjansiementen ja parmesaanin kanssa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.